Morgondagens golfstjärnor tävlar på Täby GK

Den 10–12 juli är det dags för JMI Täby Svea Leasing Junior Open på Täby Golfklubb, en tävling som varje år lockar nära 150 av Sveriges allra bästa golfspelare i åldern 13–21 år plus en del utländska talanger.

  • Publicerad 15:39, 20 jun 2018

– Vi har ambitionen att vara den största och bästa JMI-tävlingen i Sverige. Det blir vi genom att ha se till att det finns ett rejält bra prisbord och genom att ha en bra organisation. Att fylla tävlingen med 150 spelare är en utmaning i sig, men vi vill även ha de allra bästa spelarna med, säger Täby GK:S klubbchef Lars Tingvall.

Tack vare klubbens sponsorer kan Täby GK ståta med det kanske bästa prisbordet av alla JMI-tävlingar 2018. Totalt är priserna värda över 60 000 kronor. Foto: Täby GK

Tävlingen ingår i en serie av svenska juniortävlingar som kallas för JMI, Junior Masters Invitational, med drygt 20 deltävlingar på olika klubbar i Sverige under sommaren. Därefter gör de bästa upp i JMI-finalen i Uppsala i september.

Tredje året som 54-hålstävling

Ett fåtal av deltävlingarna, varav den på Täby GK:s bana utmed Vallentunasjöns västra sida vid Skålhampa gård är en, avgörs över hela 54 hål.
– Vi utökade vår tävling till 54 hål över tre dagar 2016 och det innebär att den ger kvalificeringspoäng för WAGR, World Amateur Golf Ranking. Det är en av sakerna som gör att utländska spelare gärna åker hit, för att jaga WAGR-poäng, säger Lars Tingvall.

Krävs plushandikapp för att vara med

Totalt finns plats för 156 spelare – 120 pojkar och 36 flickor – och hela högen ligger på en riktigt hög nivå.
– Ja, man måste ha plushandikapp för att komma med, alltså att man regelbundet spelar sin bana under par, säger Lars Tingvall.

Klubbchefen tror på von Reedtz

Från Täby GK kommer cirka tio spelare att vara med i år. I fjol var Johanna Samuelsson den hemmaspelare som lyckades bäst med en andraplats, men hon fyller 22 i år och kan därför inte vara med igen. Däremot finns det flera andra hemmaspelare som har goda chanser, tror Lars Tingvall.
– Ja, absolut, det finns flera som har en bra chans, säger han.