Död. En död person hittades på måndagskvällen på en åker i närheten av Tillinge kyrka. Nu söker polisen iakttagelser från platsen. Foto: Brottsplats Stockholm.

Mordoffret fortfarande en gåta för polisen

Förhör, utredning av vittnesuppgifter och en obduktion som drar ut på tiden. Vem den döde mannen, som hittades på en åker utanför Enköping under måndagskvällen är, är för polisen fortfarande en gåta.

  • Publicerad 13:12, 12 aug 2021

Polisen har ännu inte kunnat identifiera den unge döde mannen som påträffades på en åker intill Tillinge kyrka i måndagskväll.

Sedan i måndags har teknisk undersökning gjorts i området där kroppen hittades. Man har också sökt och utrett vittnesuppgifter och hållit en del förhör meddelar polisen, berättar Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson RLC Mitt.

Polisen misstänker att mannen blivit mördad.

Om åkern där mannen hittades är brottsplatsen eller om mannen kan ha mördats på en annan plats och sedan dumpats på åkern är ännu inte fastställt. Den sistnämnda teorin är dock den som polisen arbetar efter just nu.

– De uppgifterna jag har fått är att vi ser det som en anträffandeplats. Sedan vet jag inte om man gjort några förändringar gällande det. Jag hoppas på en återkoppling från förundersökningsledaren under dagen, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Kroppen ska eller håller på att obduceras men det är ännu oklart när obduktionen är klar.
– Förhoppningsvis i slutet av den här veckan. Men troligtvis någon gång nästa vecka. Det är svårt att säga exakt, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Polisen söker fortfarande iakttagelser från personer som kan ha sett eller hört något i området under dagen då kroppen hittades, eller dagarna dessförinnan.

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11