Polisen har ännu inte kunnat identifiera den unge döde mannen som påträffades på en åker intill Tillinge kyrka i måndagskväll.

Sedan i måndags har teknisk undersökning gjorts i området där kroppen hittades. Man har också sökt och utrett vittnesuppgifter och hållit en del förhör meddelar polisen, berättar Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson RLC Mitt.

Polisen misstänker att mannen blivit mördad.

Om åkern där mannen hittades är brottsplatsen eller om mannen kan ha mördats på en annan plats och sedan dumpats på åkern är ännu inte fastställt. Den sistnämnda teorin är dock den som polisen arbetar efter just nu.

– De uppgifterna jag har fått är att vi ser det som en anträffandeplats. Sedan vet jag inte om man gjort några förändringar gällande det. Jag hoppas på en återkoppling från förundersökningsledaren under dagen, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Kroppen ska eller håller på att obduceras men det är ännu oklart när obduktionen är klar.– Förhoppningsvis i slutet av den här veckan. Men troligtvis någon gång nästa vecka. Det är svårt att säga exakt, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Polisen söker fortfarande iakttagelser från personer som kan ha sett eller hört något i området under dagen då kroppen hittades, eller dagarna dessförinnan.