Senast den 20 maj klockan 11 så måste åklagaren väcka åtal eller begära mer tid för att driva utredningen framåt. Foto: Claudio Britos

Mordmisstänkt kvinna omhäktad för dådet i Bro

En kvinna i 45-årsåldern omhäktades under fredagen den 22 april misstänkt för mordet på en kvinna i 50-årsåldern i Upplands-Bro den 7 april.

  • Publicerad 09:36, 25 apr 2022

En kvinna i 45-årsåldern sitter sedan den 8 april häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Bro den 7 april.

Det var den 7 april som polisen larmades till Bro med anledning av att en kvinna i 50-årsåldern hade attackerats med flera tillhyggen.

Kvinna häktad misstänkt för mordet i Bro

Hon skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Några timmar efter händelsen meddelade polisen att kvinnan hade avlidit till följd av sina skador samt att anhöriga var underrättade om dödsfallet.

Under fredagen den 22 april beslutade Attunda tingsrätt att den mordmisstänkta kvinnan ska förbli häktad. Åklagaren i fallet, Ewa Tvengström, begärde förlängd åtalstid.

”Åklagaren har begärt förlängd åtalstid till 20 maj vilket har beviljats av advokat Lina Holmgren. Nu ska åtal vara väckt senast den 20 maj klockan 11”, skriver Attunda tingsrätt i ett mejl till Mitt i

Kvinna attackerad med tillhyggen – avled av sina skador

I samband med att den misstänkta kvinnan häktades första gången talade Mitt i med hennes försvarare Lina Holmgren, då sa hon:

– Det jag kan säga är att min klient medger sannolika skäl för grov misshandel och vållande till annans död grovt brott. Men hon förnekar att hon har haft nån avsikt att döda den här personen.

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39