En kvinna i 45-årsåldern sitter sedan den 8 april häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Bro den 7 april.

Det var den 7 april som polisen larmades till Bro med anledning av att en kvinna i 50-årsåldern hade attackerats med flera tillhyggen.

https://www.mitti.se/nyheter/kvinna-haktad-misstankt-for-mordet-i-bro/repvdh!kNArVJoaMrjh9ScSkClZZw/

Hon skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Några timmar efter händelsen meddelade polisen att kvinnan hade avlidit till följd av sina skador samt att anhöriga var underrättade om dödsfallet.

Under fredagen den 22 april beslutade Attunda tingsrätt att den mordmisstänkta kvinnan ska förbli häktad. Åklagaren i fallet, Ewa Tvengström, begärde förlängd åtalstid.

”Åklagaren har begärt förlängd åtalstid till 20 maj vilket har beviljats av advokat Lina Holmgren. Nu ska åtal vara väckt senast den 20 maj klockan 11”, skriver Attunda tingsrätt i ett mejl till Mitt i

https://www.mitti.se/nyheter/kvinna-attackerad-med-tillhyggen-avled-av-sina-skador/repvdg!gJkdYfpIFnv079Hji@5Rgg/

I samband med att den misstänkta kvinnan häktades första gången talade Mitt i med hennes försvarare Lina Holmgren, då sa hon:

– Det jag kan säga är att min klient medger sannolika skäl för grov misshandel och vållande till annans död grovt brott. Men hon förnekar att hon har haft nån avsikt att döda den här personen.