Mannen stacks ner på en gångväg i närheten av Alviksskolan. Foto: Anna Z Ek

Mordet i Alvik: ”Sannolikt finns en koppling”

Två män i 20-årsåldern har häktats misstänkta för mordet på en man vid Alviksskolan måndagen den 23 oktober. – Båda sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i mordet, säger åklagaren Erik Wendeby.

  • Publicerad 15:52, 30 okt 2017

Måndagen den 23 oktober dödades en man i 25-årsåldern  utanför Alviksskolan. Han ska ha huggits ner med stickvapnen och på torsdagen greps två män i 20-årsåldern för mordet. Under söndagen häktades de båda männen på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkta för mordet.

De båda misstänkta männen är hemmahörande i Stockholm. En i de södra delarna och den andra i Bromma.

De är sedan tidigare dömda för brott. Den ena av de två har under 2017 dömts två gånger för att ha burit kniv i centrala Stockholm. Den andra mannen har tidigare dömts för grov stöld.

Ingen av dem erkänner brott.

Åklagaren Erik Wendeby leder förundersökningen och han är fåordig med uppgifter från utredningen om varför de båda männen är misstänkta på sannolika skäl.

– Det har att göra med vad som framkommit så här långt, helt enkelt.

Har männen någon koppling till offret?

– Det är sannolikt att det finns någon koppling.

Hur greps de?

– Det vill jag inte gå in på, men gripandena gick lugnt till.

Samtidigt söker polisen efter fler personer att prata med.

– Det finns ytterligare personer som är intressanta, men jag vill inte gå in på vilken roll de har. Men vi är intresserade av att ta emot tips och uppmanar de som vet något att höra av sig till polisen, säger Erik Wendeby.