Mördad 19-åring kom från södra Stockholm

Den unga man som dog efter att ha knivskadats på en fest i ett radhus i Skarpäng i Täby var en 19-årig från södra Stockholm. Det fins fortfarande ingen frihetsberövad för det misstänkta mordet, och polisen söker nu efter fler vittnen, bland annat för att få reda på hur gärningspersonen lämnat Skarpäng.

  • Publicerad 14:19, 7 jan 2019

Vem som begick brottet som rubriceras som mord och varför är fortfarande oklart. Förhör med vittnen pågår fortfarande under måndagen men polisen söker kontakt med fler personer som var på festen i radhuset i Skarpäng.

– Där har vi inte fått kontakt med alla och även om man inte har sett brottet så kan man ha en viktig pusselbit, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Polisen vill också ha kontakt med människor som kan ha uppgifter hur gärningspersonen försvann från Skarpäng vid femtiden i lördags morse.

– Om någon sett någon typ av fordon, en bil eller taxi eller något annat, lämna platsen, så vill vi ha uppgifter om det.

Radhuset var uthyrt

Polisen och ambulans kallades till Skarpäng 05.16 i lördags. Mannen avled efter stickskador från ett knivliknande föremål. Han har nu identifierats som en 19-åring från södra Stockholm.

Flera medier, bland annat Dagens Nyheter, skriver att två unga kvinnor hade fest i huset, som de hyrde. Carina Skagerlind vill inte säga vilken uthyrningstjänst de använt sig av.

– Radhuset var uthyrt vid tillfället så att de som är fastighetsägare har inget med detta att göra.

Festen blev inte som det var tänkt

Polisen är förtegen om detaljerna kring festen, av det skälet att det kan påverka vittnen. Men det står klart att det hela urartade.

– Den här festen blev inte som det var tänkt och den gick över styr helt enkelt. Generellt kan man säga att det är inte så ovanligt att det kommer många fler än vad som var bjudna på ungdomsfester.