Drömmar. På fredag släpps singeln "Dreams" på Spotify och andra plattformar. Foto: Alma Bengtsson

Mörbylundsbo släpper debutsingel på fredag

Johan Kull från Mörbylund släpper debutsingeln "Dreams". Han pluggar vid Kungliga Musikhögskolan och undervisar i gitarr. Vi har ställt några frågor till artisten via mejl.

  • Publicerad 15:43, 26 aug 2020

Hur känns det? 

– Det ska bli så roligt att äntligen få dela med mig av vad jag jobbat på det senaste året. Jag trodde aldrig musik kunde kännas så utlämnande, så det är både jättekul och lite läskigt.

Det är din debutsingel?

– Ja, precis. Har tidigare spelat i band bakom andra artister och producerat. Det var från början bara ett skolprojekt och skulle inte bli mer än så.

Kan du berätta lite vad låten handlar om?

– Låten handlar om hur jobbigt det kan vara när saker man drömt om plötsligt tas ifrån en eller inte lever upp till ens förväntningar. Hur ont det kan göra när något man i ena sekunden hade inte längre finns kvar.

Har du någon egen erfarenhet av det här som du vill dela med dig av? 

– Drömmar som inte lever upp till sina förväntningar är vi nog alla med om och det kan nog appliceras på vad som helst i livet.

Har du planerat någon digitalsänd release, eller liknande?

– Tyvärr kommer det inte bli någon releasefest, varken i fysisk form eller digital. Det får förhoppningsvis bli längre fram när pandemin är över.

Om du fick spela den här låten live i Danderyd – var skulle du helst göra det då? 

– En liten intim spelning ovanpå Cedergrenska tornet hade varit riktigt häftigt, med den otroliga utsikten över hela Danderyd.