Moraad lovar en superfajt i MMA-comebacken

Vasastans MMA-stolthet Moraad Moreno är tillbaka i ringen efter en långtidsskada. Nu väntar en rejäl holmgång när kampsportsgalan IRFA går av stapeln i Uppsala den 26 maj.

  • Publicerad 07:43, 20 maj 2018

Vem är det som ska få stryk?

– Det är en landslagsmeriterad kille, Heytham Rahbi. Han är från Göteborg och har vunnit ett antal mästerskap i Asien och ett i Afrika, tror jag. Det blir en väldigt tuff match, men jag har vunnit sex av mina sju MMA-fajter, säger 29-åringen Moraad Moreno.

Hur mår kroppen?

– Jag har haft en skada i foten och lite ryggbesvär, men det känns bra. Jag känner mig lugn, jag känner mig taggad och att nerverna börjar komma. Jag har längtat efter den här känslan.

När du fick din första IRFA-fajt så satt du på ett kebabhak. Kör du alla såser på som uppladdning även nu?

– Ha ha, nej, faktiskt inte. Det blir bara att träna på som vanligt. Det gäller att hitta tillbaka till glädjen och nerverna. Det är en väldigt stor tävling för mig, så jag ger verkligen allt. Det är väldigt många års arbete som ligger bakom det här.

Hur firar du en seger?

– Jag går ut och äter något gott. Nästa vecka är man tillbaka igen för att lära sig något nytt.

Hur långt kan du nå?

– Drömmen är att ta UFC-bältet. Det kommer alltid vara drömmen.

Vad krävs för att du ska nå dit?

– Jag behöver fortsätta prestera så som jag gjort och sen prestera även på proffsnivå. Det gäller att vinna, vinna, vinna. Det är inte som i exempelvis fotboll, här får du sällan en andra chans. Du har alltid väldigt mycket press på dig, men jag försöker alltid gå in och njuta och göra allt för att vinna.

Vad gör du utanför ringen?

– Jag jobbar på en mediebyrå.

Kan du visa dig på jobbet dagen efter?

– Ja, absolut. Det måste jag, ha ha. Annars kanske jag får sparken.