Olivia Robertsdotter, 28, tycker att kombinationen av meditation och stenar med olika egenskaper kan vara fördelaktigt att använda sig av för att landa i nuet. Foto: Josefine Avelind

"Moon sisters" vill ge stockholmarna mer magi i vardagen

Kristaller, trumlade stenar och rök från salvia möter den som kliver in i den nyöppnade butiken Oh La Moon på Krukmakargatan.

  • Publicerad 14:03, 26 feb 2021

Det fungerar om man tror på det, men det är helt okej att tycka att det är konstigt.

Bakom Oh La Moons koncept och butik står influencern Josefin Dahlberg som tillsammans med sina medarbetare, "Moon sisters", öppnat butik på Krukmakargatan 31. Tidigare var Oh La Moon en webbshop som även gick att besöka i ett showroom.

– Det öppnades 2019 och fick otroligt bra respons. Vi insåg tidigt att vi behövde en mer lättillgänglig lokal och att det fanns en marknad för kristaller, men också att vi kunde tillföra något nytt till den. Vi erbjuder en upplevelse utöver det vanliga och är ingen kristallbutik i mängden, säger redaktören och butikschefen Olivia Robertsdotter.

I butiken kan man få personlig guidning till den sten eller kristall som passar ens livssituation. Butiken har ungefär 200 olika stenar, många säljs säsongsvis och kommer från olika delar av världen, som USA, Brasilien och Indien.

– Vi vill förändra personers livsstilar till det bättre och inspirera alla att utforska sin spirituella resa. Sen är stenar och kristaller fina som inredningsdetaljer, säger Oliva Robertsdotter.

Till skeptiker som inte tror på helande kristaller och att de skulle utsöndra positiv energi säger Olivia:

– Det fungerar om man tror på det, men det är helt okej att tycka att det är konstigt. Så länge det inte skadar någon ser jag inte heller någon problematik i att använda sig av och känna sig dragen till kristaller.

Innan Olivia började arbeta för Oh La Moon var hon själv skeptisk. Men när hon fick syn på en honungskalcit, som sägs rena gamla energier, ändrades det.

– Stenen kallade på min uppmärksamhet och jag fick bra energier från den.

I butiken kommer det så småningom anordnas evenemang som kristallworkshops och fullmånedans-ritualer.