Mögel och urin – Mathem anklagas för matsnusk

Mögel, varma kylbilar och personal som tvingats kissa bland matkassar. Anställda anklagar nätmatsföretaget Mathem för snusk, uppger Aftonbladet. – Det där stämmer inte, säger Mathems VD Tomas Kull.

  • Publicerad 07:46, 11 okt 2018

16 av 29 intervjuade personer som arbetat för livsmedelsföretaget Mathem berättar om matsnusk, dålig hantering av varor eller bristande hygien, uppger Aftonbladet och Viafrees program 200 sekunder.

– Jag har sett allt från möglig glass till mänsklig urin, säger Peter Boucher, som jobbar på Mathems lager i Stockholm, till Aftonbladet.

Enligt personalen har problemen handlat exempelvis om mögel, varma kylbilar och personal som tvingas kissa och byta mensskydd bland matkassarna som ska ut till kunder.

– Det kändes pinsamt att stå i skåpet med all mat och göra sina behov, säger en tidigare anställd chaufför i 200 sekunder tv-inslag.
Mathems vd och grundare Tomas Kull tar avstånd från uppgifterna:
– Det där stämmer inte. Jag går ju själv runt här hela tiden och tittar, säger Tomas Kull.

Enligt ett mail i går kväll från Tomas Kull till kunder skriver han att företaget undersöker vad som gått snett med kylan i bilarna: ”Vi söker alltid med ljus och lykta efter bättre varor, lägre priser och små misstag att åtgärda”.