Blått styre i Spånga kommande fyra åren Foto: Mitt i

Moderaterna tar makten i Spånga

Nu bekräftar Moderaterna i Stockholms stad att de tar över ordförandeposterna i både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista stadsdelar. – Jag kan bekräfta att Moderaterna som parti får ordförandeklubban i Järvas två stadsdelar, säger Erik Randberg, kommunikations- och analyschef för Moderaterna i Stockholms stad.

  • Publicerad 11:11, 9 nov 2018

Det blir Moderaterna som tar makten i Spånga de kommande fyra åren.

Både i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista kommer partiet att hålla i ordförandeklubban.

– Jag kan bekräfta att Moderaterna som parti får ordförandeklubban i Järvas två stadsdelar, vem som sedan blir ordförande är inte klart förrän om drygt en månad, säger Erik Randberg, kommunikations- och analyschef för Moderaterna i Stockholms stad. 

 Vem som sedan blir ordförande är inte klart förrän om drygt en månad

Erik Randberg, kommunikationschef för Moderaterna

I Spånga-Tensta har tar Moderaterna ordförandeposten från Miljöpartiet och i Rinkeby-Kista är det Socialdemokraterna som får lämna över klubban.

Det var inte några stora överraskningar i valresultatet från Spångas valdistrikt i år, om man jämför med resultatet i hela staden. Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna ökade på bekostnad av Moderaterna och Miljöpartiet tappade.

Moderaterna var trots deras tapp, liksom förra valet, fortfarande största parti i de flesta av valdistrikten i Spångas villaområden.

Valresultatet behöver inte spela någon roll för hur just din stadsdel kommer att styras. Det finns inte några direktval till nämnder i Sverige, så vem som kommer bli boss över området där du bor har du som medborgare svårt att påverka.

Efter att Miljöpartiet i Stockholms stad valde att ingå i Alliansen är det nu ett grönblått styre i staden och det är partierna i fullmäktige som i förhandlingar beslutar vem som får ordförandeposterna i stadsdelarna.

I december väntas besked om vilka personer som får ordförandeposterna.