M tar makten i Järva Foto: Mitt i

Moderaterna tar makten i Järva

Nu bekräftar Moderaterna i Stockholms stad att de tar över ordförandeposterna i Järvas båda stadsdelar. – Jag kan bekräfta att Moderaterna som parti får ordförandeklubban i Järvas två stadsdelar, säger Erik Randberg, kommunikations- och analyschef för Moderaterna i Stockholms stad.

  • Publicerad 10:46, 9 nov 2018

Det blir Moderaterna som tar makten i Järva de kommande fyra åren.

Både i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista kommer partiet att hålla i ordförandeklubban.

– Jag kan bekräfta att Moderaterna som parti får ordförandeklubban i Järvas två stadsdelar, vem som sedan blir ordförande är inte klart förrän om drygt en månad, säger Erik Randberg, kommunikations- och analyschef för Moderaterna i Stockholms stad. 

 Vem som sedan blir ordförande är inte klart förrän om drygt en månad

Erik Randberg, kommunikationschef för Moderaterna

I Spånga-Tensta har tar Moderaterna ordförandeposten från Miljöpartiet och i Rinkeby-Kista är det Socialdemokraterna som får lämna över klubban.

Blått styre trots röda röster

I Järva röstade flest rött i 36 av de 37 valdistrikten i Järva fick Socialdemokraterna och Vänsterpartiet majoriteten av rösterna.

Men valresultatet behöver inte spela någon roll för hur just din stadsdel kommer att styras. Det finns inte några direktval till nämnder i Sverige, så vem som kommer bli boss över området där du bor har du som medborgare svårt att påverka.

Efter att Miljöpartiet i Stockholms stad valde att ingå i Alliansen är det nu ett grönblått styre i staden och det är partierna i fullmäktige som i förhandlingar beslutar vem som får ordförandeposterna i stadsdelarna.

I december väntas besked om vilka personer som får ordförandeposterna.