I samarbete med Region Stockholm lanserar Väsby ett nytt pilotprojekt i sommar: mobilitetshubbar. Tanken är att du på vissa platser ska kunna hyra elsparkcykel eller el-lastcykel och hämta paket.

I sommar kommer hubbarna att placeras ut i Upplands Väsby kommun – men det är ännu inte klart var. Projektet inleds dock på östra sidan av Väsby.

– Jag tror dessa mobilitetshubbar kommer ge ett mervärde till invånarna i kommunen. Samtidigt tror jag detta kommer göra det ännu enklare för alla att bidra till en mer hållbar miljö, säger Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande.

Resa hållbart

Tanken med projektet är att den som bor i kommunen enkelt ska kunna resa hållbart, utan ett eget fordon. Det ska vara lätt och tillgängligt att resa ”grönt” med olika transportmedel.

Varför har man då valt Väsby som plats för pilotprojektet?

Jo, Region Stockholm vill med kommunen prova de här olika mobilitetslösningarna för att se hur Väsbybor rör på sig. Tanken är att både intervjua invånare före och efter projektets uppstart, för att sedan utvärdera och se om rörelsemönstret ändrats något.