TAR TON. Carolina Karlsson och Moa Hesslegård sjunger loss till Arvingarnas låt Semester. Samma låt som de ska framföra på semifinalen av Funkisfestivalen som hålls i Nalen i aprril. Foto: Sacharias Källdén

Moa och Carolina reppar Botkyrka i Funkisfestivalen

Botkyrkas bidrag till Funkisfestivalen 2022 är en duon Moa Hesslegård och Carolina Karlsson. Tillsammans framför de sin favoritlåt av Arvingarna. Nu väntar en semifinal i Nalen i april nästa år. "Men det är nervöst att inte veta vilka man tävlar mot", säger Carolina.

  • Publicerad 05:15, 16 dec 2021

Moa Hesslegård och Carolina Karlsson är i full färd med att måla tavlor inne i ateljén på Hallundas dagliga verksamhet. Men även om de två tjejerna målar fantastiska delfiner, är det inte det vi kom för. Moa och Carolina ska nämligen representera Botkyrka i Funkisfestivalen 2022.

– Det känns roligt och jag är taggad. Inte så nervöst, men det är för att jag tycker det är kul att stå på scen, säger Moa Hesslegård som deltar för sjunde året i rad.

För Carolina Karlsson är det andra året hon deltar i tävlingen.

– När de ropade upp vårt namn, att det var vi som hade vunnit, hoppade vi till av glädje. Sen var vi mest bara chockade, säger Carolina.

Sjöng favoritlåten

Funkisfestivalen arrangeras av den ideella föreningen Funkisglädje, och kan beskrivas som melodifestivalen för personer med funktionsnedsättning. Varje år arrangeras tävlingen, där finalen hålls på Stockholm Waterfront Congress Centre med deltagare från hela Sverige.

Men för att ta sig dit måste Moa och Carolina charma juryn i en semifinal med sin tolkning av Arvingarnas låt Semester. Semifinalen hålls i april på Nalen.

DUETT. Botkyrkas bidrag till Funkisfestivalen 2022 är duetten bestående av Moa Hesslegård och Carolina Karlsson. Foto: Sacharias Källdén

STÖD. Tjejernas personliga manager, Peter Fagerlund, är där för tjejerna (och alla andra i verksamheten) i vått och torrt. Foto: Sacharias Källdén

– Arvingarna är mitt favoritband, och min favoritlåt är Semester, säger Moa.

Det var alltså ingen tvekan vilken låt hon ville framföra. När Carolina sedan frågade om hon fick sjunga tillsammans med Moa var det ett självklart ja. Och så bildades duetten.

Personlig manager

Vid deras sida har Moa och Carolina också Peter Fagerlund. Till vardags är han föreståndare på dagliga verksamheten i Hallunda, men just nu är han mer som tjejernas manager.

– Det har varit som en kul och positiv grej där alla kan få delta och prestera utifrån sina förutsättningar, säger han.

– Alla borde ha en Peter vid sin sida, säger Carolina.

Semifinal på Nalen

Nu väntar som sagt semifinalen på Nalen i april. Ännu vet man inte vilka tjejerna kommer att tävla mot, då andra kommuner ännu inte har haft sina deltävlingar.

– Det är nervöst att man inte vet vilka man tävlar mot, säger Carolina.

Med en så stor och viktig tävling framför sig skulle man kunna tro att Moa och Carolina repar dygnet runt för att förbereda sig. Men icke, visar det sig.

– Nej, jag har sagt att det inte blir någon mer träning förrän i januari nästa år. Sen kan vi ge järnet, säger Moa bestämt.