Grillbarens ägare Faruk Yildiz. Foto: Privat

Mitt i-hjälten flyttar populär grillbar

Mitt i:s lokala hjälte 2019, Faruk Yildiz, flyttar sin grillbar. "Jag måste flytta för att mina diplom behöver ha en större lokal".

  • Publicerad 15:41, 17 mar 2021

Nu är det klart att Faruk Yildiz flyttar sin grillbar till större lokaler inne i Bro centrum. Det här berättar Mitt i:s lokala hjälte 2019, själv för tidningen

Tanken är att Faruk ska vara redo att öppna sin grill i den nya lokalen under våren eller framåt sommaren. I detta nu har man påbörjat att anpassa lokalen till att passa grillbarens verksamhetsområde med tunnbrödsrullar, burgare och korvar.

Mina damer och herrar – Farfar Faruk är Bros lokala hjälte 2019

Nuvarande grillbarens lokaler berättar Faruk är på 40 kvadratmeter. Nu kommer han lämna denna trygga vrå som han huserat i sedan 2002 för att ta över den gamla restaurangens lokaler inne i centrum. Denna lokal blir något större, den mäter nämligen 123 kvadratmeter.

Hur känns det att byta lokal efter närmare 20 år?

– Just nu känns det lite annorlunda, men jag tror att det kommer bli bra för alla, både barn, unga och äldre, säger Faruk Yildiz.

Inredningen som många förknippar med grillbaren kommer att få följa med och får sig en alldeles egen hörna i den nya lokalen. Så den trogne gästen kommer att känna igen sig.

– Jag måste flytta för att mina diplom behöver ha en större lokal, säger Faruk lite skämtsamt.

Men vet du när du kommer kunna öppna?

– Jag hoppas kunna öppna den 9 maj, det vill säga både min födelsedag och tunnbrödsrullens dag, säger Faruk Yildiz.

Kommunen förbereder utförsäljning av gruppbostäder

Tjänsteskrivelse avslöjar plan – politiker belagda med sekretess. Kommunen förbereder att sälja ut fem av sina tio gruppbostäder. Det här kan Mitt i avslöja efter att ha tagit del av en tjänsteskrivelse som kommer presenteras för socialnämndens ledamöter under...onsdag 22/9 18:06

SD tar mandat i Kungsängen

Så gick valet till kyrkofullmäktige. Kyrkovalet är över. Sverigedemokraterna fick tre mandat då de ställde upp första gången i Kungsängen-Västra Ryds församling.måndag 20/9 17:51