Vad väntar under det nya året? Foto: Mitt i

Mitt i blickar in i spåkulan för 2018

2017 var ett händelserikt år i Skärholmens stadsdel. Att välja bland alla nyheter har inte varit lätt, men vi har gjort ett tappert försök. Under veckan som följer publicerar vi en tillbakablick om dagen. Missa inte det!

  • Publicerad 08:30, 26 dec 2017

Men låt oss börja med att titta i spåkulan. Här är något av det som väntar under nästa år, i Skärholmens stadsdel:

*Nyheten att Vårberg ska få ett konstverk för 16 miljoner kronor väckte starka reaktioner i somras. Sommaren 2018 presenteras vinnande konstnären. Då lär debatten ta ny fart: Är konst för miljoner vad Vårberg behöver?

*2018 är också året då kulturföreningen Fratia måste starta sitt omstridda kyrkbygge i Bredäng, innan byggloven går ut. Många tvivlar, och är arga över att ängen står inhägnad och öde, år efter år. Åsikterna blir säkert starka också om bygget kommer i gång.

*Allt fler invånare kommer att få upp ögonen för de stora byggprojekt som ingår i Fokus Skärholmen. Många kommer att applådera under – och många kommer att uppröras. Alla de som lämnat in sina synpunkter under höstens samråd om flera stora delprojekt väntar redan på besked:  Kommer deras invändningar och förslag att påverka byggena?

*Och så en hoppfull spådom: Valdeltagandet var väldigt lågt i Skärholmens stadsdel vid valet 2014. Men nu kommer kampanjerna för ökat valdeltagande att lyckas, så att fler Skärholmsbor går och röstar i höstens val!