Mannen är misstänkt för flera sexualbrott mot barn på en förskola i Botkyrka. Foto: Mostphotos

Misstänkte barnskötaren: ”Övervägde att söka hjälp”

Barnskötaren som är misstänkt för sexbrott mot barn på en förskola i Botkyrka lider inte av en allvarlig psykisk störning. Mannen har övervägt att söka hjälp men inte vågat på grund av skammen.

  • Publicerad 11:31, 27 mar 2020

Utredningen mot den sexbrottsmisstänkte barnskötaren i Botkyrka närmar sig sitt slut. Polisen har identifierat 15-20 flickor som gått eller går på förskolan bland mannens bilder.

Inför ett väntande åtal har rättspsykiatriker gjort en mindre rättspsykiatrisk undersökning av mannen och kommit fram till att mannen inte lider av någon allvarlig psykisk störning, vilket Aftonbladet var först med att berätta om.

”Nyfikenhet” riktad mot barn

I läkarintyget som Mitt i tagit del av står att han övervägt att söka hjälp ”men inte vågat på grund av skammen”. Den misstänkte uppger att han inte haft några kärleksrelationer under sitt vuxna liv, att han haft en ”nyfikenhet” riktad mot barn, men att han huvudsakligen varit intresserad av vuxna kvinnor.

Orolig för familjen

Han uppger i samtal med läkare att han är orolig för hur hans familj ska reagera på brotten han är misstänkt för.

Den misstänktes mående har sviktat sedan han greps men han har för rättspsykiatrikerna berättat att han i stort sett mått bra under perioden han jobbade på förskolan i Botkyrka. Han har arbetat på dagarna och på kvällarna har han ofta tittat på film och spelat dataspel.

Läkarna rekommenderar i sitt intyg inte någon djupare rättspsykiatrisk undersökning av mannen.

Fakta

Brottsmisstankarna i vid senaste häktningen

  • Ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Övergreppet ha skett den 26 mars 2014.
  • Fallen av kränkande fotografering ska ha ägt rum mellan 27 mars 2015 till 20 januari 2020.
  • Han har även erkänt att han gjort sig skyldig till grovt barnpornografibrott i sitt hem från augusti 2015 till den 20 januari 2020
Källa: Tingsrätten