POLISINSATS. Flera patruller kallades till Fredhäll i natt efter larm om smällar. Foto: Sacharias Källdén

Misstänkta skotthål hittade i bil

Flera polispatruller kallades till Fredhäll i natt.

  • Publicerad 08:49, 10 nov 2020

Det var strax innan klockan 02, natten till tisdag, som polisen fick in flera larm om att smällar hörts i Fredhäll och de åkte ut med flera patruller.

Efter en stunds sökande i området med bland annat hundpatrull hittar de en parkerad bil med "eventuella skotthål" i motorhuven, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi fick flera samtal från inringare som uttryckte att de hade hört smällar. När vi får den typen av samtal så tar vi det alltid på stort allvar. Men det är ingen skadad person som är påträffad. Men efter en stund kunde vi se hålen i den parkerade bilen, säger Åsa Wallentin på polisens presstjänst.

Så ska polisen jobba på Kungsholmen

Ingen person har gripits men polisen har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott, hört vittnen i området och genomför en teknisk undersökning av platsen och bilen.

– Vi har gjort en teknisk undersökning på plats under natten, jag är inte säker på om de är helt klara än. Men vi kommer bärga bilen till polisstationen för att fortsätta en teknisk undersökning av själva bilen, säger Åsa Wallentin.

Har ni kunnat bekräfta att det rör sig om skotthål?

– Inte innan den tekniska undersökningen är klar, därför skriver vi fortfarande eventuella skotthål.