Mannen som misstänks ha våldtagit en kvinna vid Spelmanshöjden har identifierats. Arkivbild. Foto: Sacharias Källdén

Misstänkt våldtäktsman identifierad

Polisens utredare kan vara ett viktigt steg närmare en lösning på våldtäktsfallet vid Spelmanshöjden i februari. Efter att ha gått ut med en bild på den misstänkte gärningsmannen har en man nu identifierats.

  • Publicerad 14:06, 16 jun 2022

Enligt Polisen skedde våldtäkten vid Spelmanshöjden på måndagskvällen den 28 februari. En man ska då ha överfallit och förgripit sig på en kvinna, och efter händelsen försvunnit mot Malins park.

Polisen inledde en utredning om våldtäkt kort efteråt, men jakten på den misstänkte brottslingen gav inte tillräcklig utdelning. I går eftermiddag publicerade Polisen därför en bild på en misstänkt man, med förhoppning om att allmänheten skulle hjälpa till att identifiera honom.

På torsdagsförmiddagen kom beskedet att efterlysningen burit frukt.

– Han har blivit identifierad och vi vet var han är någonstans, säger Polisens presstalesperson Towe Hägg.

På fredagseftermiddagen uppgav Polisen för Mitt i att mannen satt frihetsberövad, vilket han har gjort en tid i ett annat ärende.

Huruvida han har gjort sig skyldig till våldtäkt återstår att reda ut. Just nu är han skäligen misstänkt för brottet, vilket är den lägre misstankegraden.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Konsthallen larmar: Kan behöva läggas ner

Nyheter Fortsatt krympt stöd från staden Ekonomiska orosmoln fortsätter att hopa sig över Marabouparken. Nästa år kan konsthallens verksamhet vara finito, varnar dess chef.torsdag 23/6 12:27

Startskottet har gått för prestigebygge

Nyheter 113 hyresrätter stundar för Kvarnstugan Första spadtaget är avbockat, nu kan bygget av kvarteret Kvarnstugan i västra Ursvik växa fram. Här ska bostäder samsas med kultur, restaurang och butiker.torsdag 23/6 12:22

Semir är Årets sundbybergare 2022

Nyheter "En klapp på axeln som betyder jävligt mycket" Semir Yebio och hans vänner ville ge något tillbaka till uppväxtorten Hallonbergen. Sedan dess har Semir fixat både nattvandringar och ungdomsaktiviteter – samt en nominering i tävlingen Årets...torsdag 23/6 12:19