Tre 20-årigar misstänks ha våldtagit en sovande och berusad flicka på en nattbuss. Foto: Mostphotos

Misstänkt våldtäkt på nattbussen till Mörby C

Tre 20-åringar misstänks ha våldtagit en sovande och berusad flicka på nattbussen till Mörby Centrum, uppger Aftonbladet. Övergreppen ska ha pågått i en halvtimme – utan att någon ingrep. Nu åtalas männen.

  • Publicerad 09:10, 22 mar 2017

En av 20-åringarna åtalas nu för våldtäkt på den sovande och berusade flickan, hans två jämngamla kamrater för medhjälp till våldtäkt, skriver Aftonbladet.

Det var i början av juni förra året som den unga flickan och de tre 20-åringarna satt på nattbussen på väg hem mot Mörby centrum, i Danderyd, efter en utekväll i Stockholm.

Enligt åtalet ska flickan ha somnat på nattbussen. Hon utnyttjades då sexuellt av tre 20-åriga männen, som hon ska ha varit bekant med.

Ingen ingrep

Övergreppen ska ha pågått i en dryg halvtimme, utan att någon, vare sig chauffören eller de andra passagerarna ombord ingrep, skriver Aftonbladet.

– Det är jättekonstigt att chauffören som måste ha uppsikt inte ingrep eller att passagerare som satt i närheten bara gick av, säger kammaråklagare Annika Lille till tidningen.

Åklagaren säger även till Aftonbladet att kvinnan också, eftersom hon sov och var berusad, befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

Fångades på film

Den 20-åring som ska ha varit mest drivande och som misstänks för våldtäkt ska ha utnyttjat flickan sexuellt på flera olika sätt, med hjälp av kamraterna som misstänks för medhjälp. De tre 20-åriga männen nekar till brott.

 Aftonbladet har varit i kontakt med 20-åringens försvarare, advokat Mats Ljungquist, som ber om att få återkomma när han läst åtalet.

Vad männen inte visste var att övergreppen fångades på film av en övervakningskamera i bussen. Filmen visar delar av händelseförloppet, och det är bland annat den som utgör åklagarens bevisning.