Polisen ryckte ut till Bromma tidigt på söndagsmorgonen. Arkivbild. Foto: Mostphotos

Misstänkt våldtäkt – kvinna ska ha förföljts i taxi

En misstänkt våldtäkt ägde rum natten till söndagen i Bromma. På tisdagseftermiddagen fanns det ännu inga uppgifter om någon gripen.

  • Publicerad 09:13, 15 nov 2021

Polisen larmades till ett bostadsområde i Bromma strax före klockan 04.00 på söndagsmorgonen, efter uppgift om att en okänd gärningsman våldtagit en kvinna utomhus.

– Den här kvinnan fick åka till sjukhus som man gör rutinmässigt i de här fallen. Sedan hade man en insats efter att det hade hänt, med bland annat polishundar, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning gjordes.

– Det är extremt viktigt i den här typen av ärenden för att leta efter spår som man säkrar, säger Per Fahlström.

Polisen utförde också dörrknackning i området, för att ta reda på om någon hört eller sett något.

Även den målsägande kvinnan har hörts av polisen.

– Vi har gjort åtgärder för att höra så många som möjligt, hur många kan jag inte svara på, säger Per Fahlström.

Ingen gripen

På tisdagseftermiddagen hade polisen ännu inga uppgifter om att någon gripits i ärendet. Förhoppningen var då att via den tekniska undersökningen samt läkarundersökningen kunna säkra dna-spår.

Enligt uppgifter till Aftonbladet pratade den misstänkte gärningsmannen med kvinnan på en krog. När kvinnan tog en taxi hem ska mannen ha följt efter henne i en annan taxi, för att sedan ha utsatt henne för en våldtäkt.

Polisen har inte velat kommentera uppgifterna för Mitt i.

– Vi gör inte sådana uttalanden över huvud taget i en sexualbrottsutredning som är av grov beskaffenhet, säger presstalespersonen Ola Österling.