Grep misstänkt tjuv. Polisen stoppade bilen i närheten av Häggviks handelsplats. Foto: Sacharias Källdén

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.

  • Publicerad 15:33, 14 jan 2022

Under vintern har flera personer som parkerat sina bilar vid större handelsplatser i Sollentunas lokalpolisområde, som även innefattar Upplands Väsby och Sigtuna, drabbats av stölder ur sina bilar enligt polisen. Detta trots att bilförarna varit säkra på att de låst sin bil med nyckeldosans fjärrkontroll. Tjuvar med störsändare har helt enkelt blockerat fjärrkontrollen så att bilen inte låsts.

I torsdags upptäckte en kvinna att hon blivit av med sin dator som låg kvar i bilen medan hon var inne och handlade på Häggviks handelsplats enligt polisen. Hon återvände till handelsplatsen när hon upptäckt stölden och tog kontakt med personalen i en matvaruaffär.

Tillsammans lyckades kvinnan och personalen hitta en svart bil som framfördes på ett avvikande sätt på handelsplatsens stora parkering.

Anhölls av åklagare

Polisen kontaktades medan butikspersonalen höll koll på bilen, vars förare nu börjat ana oråd och sakta rullade iväg från parkeringen.

En polispatrull i närheten fick stopp på den misstänkta bilen och den stulna datorn återfanns tillsammans med annat stöldgods och en störsändare. Den misstänkta tjuven anhölls senare av åklagare.

– Gripandet hade aldrig varit möjligt utan kedjan av engagerade vittnen, personal från butiken och målsägare som hjälpte polisen. Alla inblandande har hanterat ärendet föredömligt från början till slut, säger Kristian Bergström, kommunpolis i Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Dispyt på E4 slutade med misshandel

Nyheter Försök till omkörning rörde upp känslor Irritation uppstod emellan två bilister på E4 då en man i 30-årsåldern skulle köra om en man i 20-årsåldern i höjd med Haga Norra. Nu har den ene mannen dömts i Attunda tingsrätt för misshandel.måndag 17/1 14:30

Man ur huse när norrskenet färgade himlen grön

Nyheter Många Sollentuanbor spanade in ljusfenomenet Facebook svämmade över av bilder från Rotebro, Edsberg, Järvafältet och andra delar av Sollentuna då ett tydligt norrsken syntes både i fredags och i lördags. Den här bilden på himlen över...måndag 17/1 11:26

Sollentuna Bio gör gärna comeback

Nyheter Hoppas på förslaget om bibblans lokaler vid Aniaraplatsen I förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i om Socialdemokraternas förslag att bygga om bibblan lokaler vid Aniaraplatsen till ett kulturhus, med plats för bland annat en biograf, när biblioteket...måndag 17/1 6:30