Grep misstänkt tjuv. Polisen stoppade bilen i närheten av Häggviks handelsplats. Foto: Sacharias Källdén

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.

  • Publicerad 15:33, 14 jan 2022

Under vintern har flera personer som parkerat sina bilar vid större handelsplatser i Sollentunas lokalpolisområde, som även innefattar Upplands Väsby och Sigtuna, drabbats av stölder ur sina bilar enligt polisen. Detta trots att bilförarna varit säkra på att de låst sin bil med nyckeldosans fjärrkontroll. Tjuvar med störsändare har helt enkelt blockerat fjärrkontrollen så att bilen inte låsts.

I torsdags upptäckte en kvinna att hon blivit av med sin dator som låg kvar i bilen medan hon var inne och handlade på Häggviks handelsplats enligt polisen. Hon återvände till handelsplatsen när hon upptäckt stölden och tog kontakt med personalen i en matvaruaffär.

Tillsammans lyckades kvinnan och personalen hitta en svart bil som framfördes på ett avvikande sätt på handelsplatsens stora parkering.

Anhölls av åklagare

Polisen kontaktades medan butikspersonalen höll koll på bilen, vars förare nu börjat ana oråd och sakta rullade iväg från parkeringen.

En polispatrull i närheten fick stopp på den misstänkta bilen och den stulna datorn återfanns tillsammans med annat stöldgods och en störsändare. Den misstänkta tjuven anhölls senare av åklagare.

– Gripandet hade aldrig varit möjligt utan kedjan av engagerade vittnen, personal från butiken och målsägare som hjälpte polisen. Alla inblandande har hanterat ärendet föredömligt från början till slut, säger Kristian Bergström, kommunpolis i Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna kan inte ha vaccinkrav för omsorgspersonal

Nyheter Saknar verksamhet i egen regi – utförarna bestämmer själva Många kommuner kräver nu att nyanställda ska vara vaccinerade för att få arbeta på kommunens vård- och omsorgsverksamheter. Men Sollentuna kan inte ställa krav då man inte har vård och omsorg i egen...fredag 21/1 14:17

Seniorerna vill ha ett eget hus – eller i alla fall en lokal

Nyheter Skriande lokalbrist hot mot organisationernas verksamhet Sollentunas fyra pensionärsorganisationer brottas sedan flera år med ett gemensamt problem – man saknar lokal för möten och verksamheter. Försöken till dialog med kommunen har hittills varit...fredag 21/1 6:40

Coronarapport: 1 250 nya fall på en vecka i Sollentuna

Nyheter Familjekarantän sänks från sju till fem dagar Sollentuna når nya rekordnivåer i antalet smittade, visar Folkhälsomyndighetens senaste rapport. "Det kommer fortsätta”, säger Sara Byfors, enhetschef på FHM.torsdag 20/1 16:37