Under vintern har flera personer som parkerat sina bilar vid större handelsplatser i Sollentunas lokalpolisområde, som även innefattar Upplands Väsby och Sigtuna, drabbats av stölder ur sina bilar enligt polisen. Detta trots att bilförarna varit säkra på att de låst sin bil med nyckeldosans fjärrkontroll. Tjuvar med störsändare har helt enkelt blockerat fjärrkontrollen så att bilen inte låsts.

I torsdags upptäckte en kvinna att hon blivit av med sin dator som låg kvar i bilen medan hon var inne och handlade på Häggviks handelsplats enligt polisen. Hon återvände till handelsplatsen när hon upptäckt stölden och tog kontakt med personalen i en matvaruaffär.

Tillsammans lyckades kvinnan och personalen hitta en svart bil som framfördes på ett avvikande sätt på handelsplatsens stora parkering.

Anhölls av åklagare

Polisen kontaktades medan butikspersonalen höll koll på bilen, vars förare nu börjat ana oråd och sakta rullade iväg från parkeringen.

En polispatrull i närheten fick stopp på den misstänkta bilen och den stulna datorn återfanns tillsammans med annat stöldgods och en störsändare. Den misstänkta tjuven anhölls senare av åklagare.

– Gripandet hade aldrig varit möjligt utan kedjan av engagerade vittnen, personal från butiken och målsägare som hjälpte polisen. Alla inblandande har hanterat ärendet föredömligt från början till slut, säger Kristian Bergström, kommunpolis i Sollentuna.