En man är förd till sjukhus efter en befarad skottlossning i Viksjö. Genrebild. Foto: StockholmDirekt

Misstänkt skottlossning i Viksjö

En stor polisinsats pågår just nu i Viksjö, efter att en man påträffats utomhus med befarade skottskador. Mannen ska ha varit vid medvetande och är förd till sjukhus. En stor sökinsats pågår på platsen.

  • Publicerad 09:04, 19 maj 2020

Klockan 8:00 på tisdagsmorgonen inkom ett larm till SOS om en skottskadad man som ska ha hittats utomhus i Viksjö, i anslutning till en busshållplats. En stor polisinsats inleddes.

– Det pågår en omfattande insats med flera patruller samt en hundpatrull på plats som letar efter en gärningsperson eller gärningspersoner. Även helikoptern har anmält sig men jag vet inte om den är där, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

Var vid medvetande

Den skadade mannen, som är i 20-25-årsåldern, ska ha varit vid medvetande när han fördes bort i ambulansen. En polispatrull kommer att åka med till sjukhuset för att förhöra honom när det är möjligt.

– Vi har spärrat av en trolig brottsplats och försöker just nu att hitta vittnen, säkra spår och göra annat traditionellt polisarbete, säger Eva Nilsson.

Initiala uppgifter säger att förövaren lämnade brottsplatsen springandes, skriver polisen på sin hemsida. Vid 9:50-tiden fanns fortfarande ingen frihetsberövad.

Utredningsarbetet fortsätter på platsen, där polisen bland annat påbörjat dörrknackning i intilliggande fastigheter.