Brott. En misstänkt överfallsvåldtäkt ska ha skett i Täby på söndagskvällen. Kvinnan fördes till sjukhus. Foto: Genrebild

Misstänkt överfallsvåldtäkt i Skavlöten

I söndags kväll ska en man ha våldtagit en kvinna under knivhot vid Skavlöten i Täby. Polisen utreder nu en misstänkt överfallsvåldtäkt.

  • Publicerad 10:02, 29 jun 2020

Strax före klockan 18.30 i söndags kväll fick polisen in ett samtal om händelsen där en kvinna anmälde att hon blivit våldtagen under knivhot, enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet.

Kvinnan är i 30-årsåldern och ska ha varit på väg från en badstrand, enligt uppgifter till tidningen. Hon ska ha attackerats vid friluftsområdet Skavlöten, av en för henne okänd man.

– Det är en kvinna som utsatts för en överfallsvåldtäkt vid Skavlötens friluftsområde. Det är en man som hotat med kniv, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till Svt.

Säkrat bevis

Under kvällen har polisen varit på platsen och gjort en teknisk undersökning, de har säkrat bevis i det område där våldtäkten ska ha skett. Polisen har ännu inte frihetsberövat någon för brottet.

Kvinnan fördes till sjukhus under söndagen och en förundersökning om grov våldtäkt har startats.

Polisen går ut med signalement på gärningsmannen och vill få in iakttagelser från kvällen. Mannen ska vara 170-175 cm lång, ljushyad och 20 till 30 år med smal kroppsbyggnad.

Den som har gjort iakttagelser eller har information ska ringa polisen på 114 14.