Utredning pågår. Hittades död i häktet i Flemingsberg i tisdags kväll. Foto: Mostphotos

Misstänkt mördare hittad död i häktet

Mannen som misstänkts för mord på sin sambo i Haninge i söndags har hittats död i häktet. En förundersökning om vållande till annans död och tjänstefel har inletts.

  • Publicerad 10:56, 3 nov 2021

På tisdagen häktades mannen misstänkt för mord på sin sambo. Han medgav då vållande till annans död, med nekade till anklagelsen om mord.

Kvinna mördad i hemmet – sambon häktad

Efter häktningsförhandlingen vid Södertörns tingsrätt fördes han till häktet i Flemingsberg, där han avled natten till onsdag, enligt Åklagarmyndigheten.

– Det jag kan säga är att en intagen drabbades av hjärtstopp under tisdagskvällen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick dessvärre inte att rädda, säger häkteschefen Anna From till Aftonbladet.

Advokaten bekräftar

Mannens advokat Marcus Lodin bekräftar för Mitt i att mannen har avlidit.

– Det är mycket tragiskt, och polisens utredning får nu visa vad det är som har hänt, säger han.

Kammaråklagare Mikael Carlsson leder förundersökningen.

– Vi utreder förutsättningslöst vad som inträffat. Rubriceringen är vållande till annans död, grovt brott och tjänstefel men det finns ingen skäligen misstänkt i nuläget. Det som kommer ske nu är obduktion, i syfte att utreda dödsorsaken samt teknisk utredning och förhör, säger han i ett uttalande.

Hittades mördad i söndags

Det var strax före klockan 06.30 i söndags morse som polis och ambulans larmades till en bostad i Haninge, efter att en i kvinna i 50-årsåldern hade huggits med ett stickvapen.

Livräddningsinsatser gjordes på plats men hennes liv gick inte att rädda. Mannen i 45-årsåldern var också i bostaden och han greps på plats. Kvinnan har levt tillsammans med mannen.