Misstänkt mord i lägenhet i Hallunda – en anhållen

Polisen larmades om en medvetslös man i en lägenhet i Hallunda vid lunch på måndagen. Mannen avled senare av sina skador och polisen misstänker mord. En person är anhållen.

  • Publicerad 04:45, 21 maj 2020

Det var klockan 11.42 på måndagen som polis och ambulans larmades till en lägenhet i Hallunda, Botkyrka.

I lägenheten hittades en medvetslös man och omständigheter kring händelsen gjorde att polisen misstänkte att ett grovt brott legat bakom.

Man i 55-årsåldern

Polisen gick sent på måndagen ut med att mannen avlidit av sina skador. Enligt P4 Stockholm är mannen i 55-årsåldern.

Två personer greps i samband med polisinsatsen. En av dem anhölls senare av åklagare, misstänkt för mord. Den andra personen släpptes på fri fot. Anhöriga till den avlidne mannen är informerade.

– Det handlar inte om någon skjutning. Det här är inget gängrelaterat. Men jag vill inte kommentera fallet mer i nuläget, säger åklagaren Markus Hankioo till Mitt i.

Flera brott sista tiden

Den senaste tiden har flera brott inträffat i Norsborg och Hallunda. Polisen misstänker mordbrand i två fall efter bränder vid Kärsby IP natten mot onsdagen och torsdagen förra veckan. Natten mot lördagen brann en restaurang i Norsborgs centrum. Samma restaurang blev i början av förra veckan utsatt för skottlossning. Natten mot den 26 april utsattes också en bostad i Hallunda för beskjutning.

– Inget pekar mot att det misstänkta mordet har med någon av de andra brotten att göra. Men polisen utreder brett och utesluter heller inget, säger Andres Munoz som är koordinator på Botkyrkapolisen till Mitt i.

Eldhärjad krog utsattes för skottlossning bara dagar innan

Bedrövelse hos cricketklubbarna – fick ställa in premiären

Nytt idrottshus i Norsborg har brunnit ned till grunden