Förhör. Den misstänkte mannen har enligt åklagaren under ett flertal förhör lämnat en berättelse som stärker bilden att den försvunna kvinnan är död. Han ska dock inte ha erkänt mord. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Misstänkt man har gett uppgifter om att försvunna kvinnan är död

Den man som sitter häktad misstänkt för mord på en 40-årig kvinna i Bromma, ska i förhör ha lämnat en berättelse som enligt åklagaren tyder på att kvinnan är död.

  • Publicerad 14:13, 1 jun 2022

Mannen som greps och häktades i samband med att kvinnan försvann 12 februari, först misstänkt för människorov, en rubricering som senare ändrades till mord, har enligt tidigare häktningsprotokoll nekat till brott.

Enligt de nya uppgifter som åklagaren nu lämnat, och som Aftonbladet var först med att publicera, har mannen lämnat en berättelse som stärker misstankarna om att kvinnan inte längre är vid liv.

– Vår misstänkte har en lämnat en berättelse om vad som han menar har hänt och enligt den berättelsen är hon död. Han erkänner inte mord men det han beskriver är heller inte ett olycksfall, säger kammaråklagare Josefina Yalo till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Kvinna försvunnen från Bromma sedan flera veckor

Intensivt sökarbete

Till Mitt i säger Josefina Yalo att uppgifterna mannen lämnat inte lämnats vid ett enskilt förhör utan är en berättelse som "växt fram" under ett flertal förhör.

Ett ”intensivt sökarbete” efter kvinnan har pågått på olika platser, uppger Aftonbladet, ett arbete som kommer att fortsätta.

– Jag har den berättelse den misstänkte lämnat och jobbar med att få den bekräftad eller dementerad, säger Josefina Yalo, till Mitt i.

Åklagaren räknar inte med att kunna väcka ett eventuellt åtal förrän tidigast efter sommaren.

Mannens advokat, Charlie Tvärenvigg, skriver i ett mejl till Mitt i att han och hans klient inte ger någon kommentar:

"I detta skede av utredningen har jag inga kommentarer att lämna."