Försök till mord. Ingen person sitter för tillfället häktad för koppling till skjutningen, meddelar åklagaren. Foto: Läsarbild/Anton Kyhlbäck (kollage)

Misstänkt i mordutredning släppt

Ingen är häktad längre i fallet kring skjutningen i Stocksund. Åklagare Alexandra Bittner meddelar att brottsrubriceringen inte har ändrats.

  • Publicerad 17:24, 23 sep 2021

Han är fortfarande misstänkt.

På kvällen den 25 augusti kom ett larm om en skottlossning i Stocksund. En man hade då skadats allvarligt, men snabbt kunnat föras till sjukhus av en boende i området.

Nu meddelar åklagaren om skadeläget.

– Det jag kan säga är att han har överlevt skottlossningen, säger Alexandra Bittner, förundersökningsledare och åklagare.

Brottsrubriceringen för fallet är fortsatt försök till mord.

Fyra personer greps

I samband med händelsen greps och anhölls fyra personer, misstänkta kopplade till händelsen. Enligt uppgifter till Mitt i ska en man blivit skjuten när han satt i en bil, högst upp vid vändplatsen på Sikrenovägen.

Förutom försök till mord utreder man även grovt vapenbrott.

Misstänkt släppt ur häktet

Åklagare Alexandra Bittner meddelar att förundersökningen pågår, men att det för närvarande inte sitter någon misstänkt häktad.

Under helgen efter skjutningen häktades en man i 20-års åldern misstänkt för anstiftan av försök till mord. Nyligen släpptes han ur häktet.

– Han är fortfarande misstänkt, säger Alexandra Bittner.

– Skjutningar är typiskt sett svårutredda. Det blir ofta ganska omfattande förundersökningar och det kan ta ett tag innan man vet hur långt man kommer komma, om det blir åtal eller inte.