Rånare slog till mot guldsmedjan, men greps strax efteråt när de voltade med flyktbilen. Foto: Läsarbild Alexandar Vujadinovic

Misstänkt guldrånare avled efter olyckan

Tre misstänkta rånare greps efter smash- and grab-kuppen mot en guldsmedsaffär i Täby. Polisjakten blev dramatiskt och slutade med att de misstänktas flyktbil voltade. – Två stycken är anhållna. En har avlidit efter trafikolyckan, uppger en polis till Mitt i Täby. Polisen har nu upprättat en anmälan – och ingripandet ska utredas internt.

  • Publicerad 13:33, 28 feb 2017

Vid kl.19.41 på måndagskvällen kom larmet om guldrånet i en butik längs Biblioteksgången i Täby. En Ford Mustang hade rammat guldsmedjans skyltfönster och minst tre beväpnade och maskerade personer hade trängt sig in för att plocka åt sig gods i en big bag-säck.

Rånarna flydde, enligt polisen, i ett annat fordon, men hann inte långt innan en polispatrull kom ikapp. Endast en halvtimme senare greps två av tre misstänkta efter att ha voltat med flyktbilen.

– Det var en flyktbil som man lyckades få stopp på. I den bilen färdades ett antal person, en kunde gripas på en gång och en kunde gripas senare. Den personen sprang från bilen. Det var två personer som greps i anslutning till bilen. En kort stund senare greps en tredje person i Sollentuna, uppgav Anna Westberg vid Stockholmspolisen sent på måndagskvällen.

Avled på sjukhus

Stockholmspolisen gick redan på måndagskvällen ut med uppgiften om att minst två av de gripna hade förts sjukhus med oklara skador. Enligt Kjell Lindren, presstalesperson vid Stockholmspolisen fördes alla de tre misstänkta till sjukhus efter ingripandet, under vilket flyktbilen ska ha voltat innan polisen hann fram.

Lokaltidningen Mitt i Täby fick under tisdagen bekräftat från två oberoende poliskällor att en av de tre misstänkta som greps på måndagen har avlidit av sina skador. Något som även bekräftas av Stockholmspolisens presstalesperson.

– En av de misstänkta avled på natten på sjukhuset, på grund av allvarligare skador. Anhöriga har underrättats. De andra två ska enligt de uppgifter jag har fått inte vara allvarligt skadade, säger Kjell Lindgren till Mitt i Täby, som också förklarar att en internutredning om dödsfallet startat.

LÄS MER: Polisen utreder om fel begicks under rånarjakten