Misstänkt granat hittad i bil i Hagsätra

En bilägare i Hagsätra i Söderort upptäckte inkastad handgranat. Enligt uppgifter till Aftonbladet är nationella bombskyddet kallade till platsen.

  • Publicerad 17:30, 17 sep 2018

Ägaren till bilen ska på måndagseftermiddagen upptäckt att någon krossat rutan och kastat in en handgranat som inte detonerat, det skriver Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen är både piketstyrka och nationella bombskyddet kallade till platsen.

– Klockan 16.50 kallades polisen till Hagsätra med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Området är avspärrat och vi ska undersöka föremålet, säger Per Fahlström, vid polisens regionledningscentral.

Enligt Mitt i:s fotograf på plats sträcker sig avspärrningarna från Skyllbergsgatan till Glanshammarsgatan och upp mot centrum. Vid 18.30-tiden hade nationella bombskyddet och polisens tekniker kommit till platsen.

– Vi ska undersöka vad det är för något och om vi kan berätta vad det är med hänsyn till förundersökningen, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Mitt i.

En förundersökning om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Har ni någon misstanke om varför föremålet har kastats in i bilen?

– Det kan jag inte kommentera, för det vet jag inte, säger Jari Kalliorinne.

Inga boende har evakuerats

Vid 19-tiden ska inga boende i närheten ha evakuerats, men boende som vill komma hem inom avspärrningarna får inte komma in. En granne har väntat en timme.

– Vi kan få glassplitter på oss, säger polisen, säger den boende till Mitt i:s fotograf på plats.

 

Polisens bombgrupp på plats i Hagsätra.

Texten uppdateras.