BOMBSKYDDET KALLADES IN. Ett misstänkt farligt föremål hittades på tisdagskvällen vid Centralstationen i Stockholm. Foto: Mostphotos

Misstänkt farligt föremål vid Centralstationen – tre personer anhållna

Ett misstänkt farligt föremål hittades vid Centralstationen i Stockholm under tisdagskvällen. Platsen och närliggande gator spärrades av under flera timmar. Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till mord.

  • Publicerad 07:07, 11 maj 2022

Det var vid 19.30 på tisdagen 10 maj som polisen fick larm om ett misstänkt farligt föremål vid Centralstationen.

Platsen samt närliggande gator spärrades av i flera timmar och polisens nationella bombskydd kallades till platsen.

SL:s datummiss – blir rulltrappan aldrig lagad?

Strax efter midnatt hävdes avspärrningarna och polisen meddelade att det misstänkta farliga föremålet vid Centralplan inte bedömdes som farligt längre, men att ”en mindre avspärrning kring brottsplatsen kvarstår tills vidare”.

– Tekniker undersöker nu det som finns kvar av föremålet och säkrar spår, säger Fredrik Nylén, vakthavande polisbefäl, till Aftonbladet.

Tre anhållna

Under onsdagsmorgonen meddelade polisen att tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till mord. Ytterligare en person är medtagen till förhör och sedan släppts men även den personen är misstänkt för förberedelse till mord.

Enligt Aftonbladet ska det vara tre pojkar i tonåren med kopplingar till kriminella miljöer som gripits. Hur kopplingarna ser ut vill inte polisen gå in på.
– Men det finns nätverkskopplingar, säger Daniel Wikdahl vid polisen till Aftonbladet. De ska ha haft med sig en bomb med utrustning för att kunna detonera den, samt kläder för att maskera sig, skriver Aftonbladet.

Avsett för annat tillfälle

Wikdahl säger också till Aftonbladet att ingenting tyder på att det misstänkta farliga föremålet skulle användas vid Centralen.

– Det var avsett att användas vid ett annat tillfälle. Han säger också att det misstänkta föremålet tagits in för teknisk undersökning och vill inte kommentera eller bekräfta om det rör sig om en bomb.

Vilken sida är din egentligen?