EN MISSTÄNKT GRIPEN. En person är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot efter händelserna i Kallhäll. Foto: Google Maps / Mostphotos

Misstänkt bomb hittades i Kallhäll

För andra natten i rad har det skjutits i Kallhälls centrum. Den här gången hittades även en misstänkt bomb. En man i 20-års åldern är anhållen.

  • Publicerad 07:43, 24 aug 2022

Under gårdagsnatten larmades polisen om misstänkt skottlossning vid Gjutarplan i Kallhäll centrum.

Skottlossning i centrala Kallhäll

Under natten mot onsdag 23 augusti var det dags igen.

Polis kallades återigen till platsen och kunde hitta ett antal tomhylsor. Enligt polisen ska skotten ha varit riktade mot en lokal, ingen person ska ha befunnit sig i lokalen.

Misstänkt bomb

När polispatrullerna var i Kallhälls centrum hittades även en kartong med okänt innehåll, vilket gjorde att platsen spärrades av och boende i området evakuerades, samtidigt som Nationella bombskyddet tillkallades.

Enligt polisen kan det komma att ta tid innan det finns något besked om vad kartongen innehåller.

– Vi lär kunna ha en uppfattning imorgon eller övermorgon, säger Ola Österling, på Stockholmspolisen.

Delar av området har spärrats av för teknisk undersökning. Strax efter 7 kunde trafik på Källtorpsleden släppas på, men Kallhällsleden var fortsatt avspärrad.

De personer som evakuerades från sina bostäder till en skola i närheten har under morgonen fått gå tillbaka till sina lägenheter meddelar polisen på sin hemsida.

En anhållen

Under natten greps en man i 20-års åldern för grovt vapenbrott och grovt olaga hot i en annan kommun i Stockholm. Efter förhör är mannen nu anhållen.