Oscar Properties projekt 79&Park på Sandhamnsgatan. Foto: Olle Anrell

Missnöjda bostadsrättsköpare går till Kronofogden

Missnöjda köpare av lyxlägenheter på Östermalm och Gärdet har vänt sig till Kronofogden för att få tillbaka pengar av Oscar Properties, rapporterar Svenska Dagbladet.  Orsaken ska vara att byggprojektet kraftigt försenats.

  • Publicerad 11:33, 9 okt 2018

Projekten är ”Brf Riddaren 5” på Nybrogatan och ”Brf Stettin 7”, även kallad 79&Park på Sandhamnsgatan, enligt SvD som redovisar tre exempel där köpare velat få pengar sedan byggprojekten har blivit försenade.

Får bo i sommarstuga

En kvinna berättar att hon tecknade sig för en trea för 13 miljoner 2016 och skulle ha flyttat in i vintras. Hon kan fortfarande inte flytta in, utan bor nu i sin sommarstuga.

Enligt de avhoppade köparnas juridiska ombud har processen dragits ut av en långdragen skrivväxling, och det har dröjt innan ärendena ens har hamnat hos Kronofogden.

Håller inne förskottet

Oscar Properties advokatbyrå har en annan syn och ska, enligt SvD, ha skrivit till köparnas ombud att förskotten kan hållas inne tills man har beräknat eventuella skadeståndskrav mot de kunder som inte fullföljer förhandsavtalet att köpa en lägenhet.