Foto: Mostphotos

Misslyckad dumperstöld, rattfylla och skadegörelse

Än en gång är byggarbetsplatserna på Björnängsvägen drabbade av stölder och skadegörelse.

  • Publicerad 09:35, 4 maj 2021

Lördag 23.50

Björnängsvägen

Försök till grov stöld. Larmet gick om en pågående stöld vid ett bygge i Bålsta. Då polis kom till platsen var gärningsmännen borta, kvar stod en minidumper värd 400.000 kr som forcerat en grind, men inte kommit längre då den fått slut på bränsle. Händelsen finns på film.

Lördag 02.45

Enköpingsvägen

Grovt rattfylleri. En stockholmare i 30-årsåldern hade druckit alkohol innan han satte sig vid ratten. Efter en vinglig färd stoppades han och visade sig ha 0,67 milligram alkohol per liter utandningsluft, det vill säga klart över gränsen för grovt rattfylleri. Mannens körkort omhändertogs. Han frigavs efter förhör.

Fredag 22.00

Björnängsvägen

Skadegörelse. På en byggarbetsplats tände någon eld i en container med bland annat wellpapp. det förelåg ingen spridningsrisk.

Spridningen av covid fortsätter minska i Upplands-Bro

Och så många över 70 har fått vaccin i kommunen. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter att sjunka. Enligt siffror som publicerades på torsdagseftermiddagen så har 87 nya bekräftade fall konstaterats i kommunen den senaste...torsdag 6/5 17:13

Efter stormen i bygg- och miljönämnden: Oppositionen begär extramöte

S, V och MP vill ha svar. Mitt i har i en rad artiklar granskat den infekterade situationen i Upplands-Bros bygg- och miljönämnd. Nu begär oppositionspartierna S, V och MP ett extramöte i nämnden till följd av...torsdag 6/5 10:24