Katten Bubbe kan vänta sig en present på posten. Kanske kan den matcha den juliga rosetten. Foto: Läsarbild

Missen Bubbe från Stora Mossen är Årets lussekatt

Glöm lussetåg och lussebullar – här är Årets lussekatt i Bromma.. Missen från Stora Mossen sprider glädje i hela trapphuset. Allt i söt julrosett. – Fantastiskt, nu blir barnen glada, säger husse Martin Granat.

  • Publicerad 15:17, 13 dec 2019

Bubbe kom till familjen Granat för nio år sedan. På den tiden har han lyckats fånga inte bara familjens hjärtan utan även grannarnas.

– Jag släpper ut honom på morgonen, sedan tar grannarna in honom till sig under dagen. Han käkar lite här, sover lite där. Han är till och med nere i tvättstugan. Han gillar att mysa, säger Martin Granat.

Kajsa och Majken Granat nominerade Bubbe.

Katten Bubbe, med sin orangefärgade päls och rödgröna rosett runt halsen, nominerades av småmattarna Kajsa, 13 år och Majken Granat 9 år.

”Vår katt sprider så mycket glädje, inte bara för vår familj utan för alla i vår trappuppgång. Våra grannar kallar honom för huskatten och alla blir alltid väldigt glada över att få träffa och kela lite med honom. Han sprider glädje för många extra mycket nu i juletider”.

– Nu blir barnen jätteglada, säger Martin Granat. 

En lussekatt är människans bästa vän och någon att se upp till för andra katter i lokalområdet. Den vinner ära, stolthet och andras avundsjuka – och förstås en julklapp värdig en kissekatt.