Bällstaåns bävrar var en av veckans snackisar. Foto: Christian Lärk

Missade du veckans bästa nyheter – här är en ny chans

En stulen utesoffa, flitiga bävrar vid Bällstaån och en lättkränkt våldsman var några ingredienser i veckans nyhetsrapportering från västerort. Här är ett nyhetssvep.

  • Publicerad 09:32, 19 jan 2020

Stulen soffa till salu – hos grannen

Råckstabon häpnade över fräckheten. Dagen innan hade hans fina utesoffa försvunnit från trädgården – och nu bjöds den ut till försäljning bara några kvarter bort. Så vad gjorde han?

Hittade sin stulna utesoffa – när grannen försökte sälja den

Bäverangrepp väckte känslor

Bävrar angriper träd längs Billstaån så att de hotar att falla. Somliga boende tycker att de är skadedjur som bör skjutas av – andra menar att de har lika stor rätt att leva där som vi människor.

Bävrar attackerar träd – boende vill ha bort djuren

Läsare försvarar Bällstaåns hotade bävrar: ”Låt dem leva!”

Fick nej av socialen – hotade skjuta vilt

Ett avslag på socialkontoret fick en man i Hässelby att hota att skjuta folk på gatan. Han greps efter stort polispådrag.

Hotade skjuta folk på gatan – greps efter stor polisinsats

Fin gest från ovan

Ett 30-tal handstickade halsdukar placerades ut i västerort i veckan – för att värma den som behöver. Svenska kyrkans handarbetskafé och frivilliga låg bakom det hyllade initiativet.

Skänken från ovan – kyrkan delade ut halsdukar i kylan

Vettvilling till attack i Hässelby

Fem olika personer misshandlades oprovocerat och till synes slumpvis i Hässelby villastad under en dryg timme i söndags. Polisen misstänker att den man som greps för dåden var påverkad av antingen droger eller psykisk sjukdom.

Fem oprovocerade attacker i Hässelby villastad – man gripen