Nu är det dags att rösta på vem som ska bli Årets lussekatt i Värmdö! Foto: Mostphotos

Missa inte – rösta på Årets lussekatt!

Tomteluvor, julrosetter och mössor med julbockar. Katterna som tävlar om att bli Årets lussekatt på Värmdö tar utmaningen på allvar. Nu är det upp till dig att bestämma vem som vinner!

  • Publicerad 12:02, 3 dec 2017

Zorro vill vara stjärngosse

Jag heter Zorro och är 17 år gammal.

Alla luciatåg behöver en stjärngosse. Här är jag!

Jag är en helt vanlig huskatt med lite jack i öronen efter ungdomens bravader. Lite gråa strån här och där. Annars helt okej!

Hälsningar

Zorro

Sessan hade en svår start i livet

Efter en svår start i livet kom Sessan till oss som en riktig lussekatt i december förra året och lyste upp vintermörkret med sina fantastiska ögon. Ögon som glittrar och lyser som Lucians ljus.  Minst i familjen har hon tagit på sig den största uppgiften, att ta hand om alla familjemedlemmar, människor som djur, till exempel genom att varje kväll natta och vakta Lillmatte tills hon somnat.

 Det är också Lillmatte Hedvig som nominerar Sessan till årets Lussekatt.

Smulan – en speciell hårboll

Hon är årets lussekatt då hon värmer mer än killens hjässa. Hon värmer våra hjärtan med sitt gos och våra sinnen med sin härliga lekfullhet. Liten som stor, djur som människa, inför Smulan är vi alla värda lika mycket kärlek. Man kan inte annat än att älska denna lilla hårboll!

Hälsar matte Pernilla

Junia – en riktig tuffing till katt

Junia hittades hemlös under 2016 men fick via Stockholms Katthem chansen att komma till ett nytt hem, och har nu bott med Marlene Selin och hennes sambo i ett år. Hon var väldigt skygg i början men är nu både kelig och sällskaplig, även om hon fortfarande håller sig undan främmande människor. Hon är en liten tuffing som förtjänar att bli Årets Lussekatt.

Mira – en pratglad men sömnig katt

En stor tomteluva och liten mira.

Jag skulle vilja nominera min underbara pratglada katt Mira. Hon är alltid där i vått och torrt och gör en glad precis som lussekatterna om julen.

Hälsar matte Malin

Flora klär i julens färger

Hej. Mitt namn är Flora och jag bor med min matte och husse och lillebror Morris. Jag är världens mysigaste dam i mina bästa år och skulle bli så glad att få bli årets lussekatt på Värmdö. 

Elektra är redo att ta över tronen som lussekatt

Vi tycker Elektra ska bli årets lussekatt.
På bilden har hon på sig en tomtehatt.
Elektra önskar god jul och gott nytt år.
Hon är för övrigt sexton år.
Det tog sin tid att ta denna bild.
Dock är hon inte särskilt vild. 

Hälsar matte Sofie


Klicka här för att nominera din kattfinalist!