Mirakelvändning i Mora – Täby FC mot SM-final

Inför sista perioden i den tredje semifinalen mot KAIS Mora såg det mörkt ut för Täby FC. Underläge med 1–4 inför drygt 2 500 segervissa hemmafans i Unihoc Arena i Mora. Men i slutperioden vände Täby FC till seger, 5–4, och kan nu säkra en plats i SM-finalen i Globen vid seger i nästa semi, hemma i Tibblehallen på fredag.

  • Publicerad 08:53, 11 apr 2018

– Det var bara att gå ut och köra på. Vi vet att sista perioden är vår bästa period och det visade vi allihopa i dag, säger Matilda Sjödin till Cmore.

Täby FC:s tvåmålskytt i Mora, nummer 94 matilda Sjödin, gratuleras av Ranja Varli. Foto: Keith Rönnberg

Det var den 23-åriga forwarden som inledde upphämtningen med att göra två snabba mål, 2–4 och 3–4, i tredje periodens 8:e minut.

Täby FC leder med 2–1 i matcher

I den 13:e minuten satte Jennifer Stålhult 4–4 och knappt tre minuter senare fullbordade Julia Croneld den vansinniga vändningen då hon gjorde 5–4.

Segern innebär att Täby FC leder semifinalserien, som avgörs i bästa av fem, med 2–1. Nästa match spelas hemma i Tibblehallen, klockan 18.30 på fredag.

SM-final i Globen 21 april

Vinner Täby FC där är man alltså klara för SM-finalen i Globen den 21 april, där IKSU eller Pixbo Wallenstam står för motståndet.

Skulle KAIS Mora vinna på fredag så spelas den femte och avgörande semifinalen i Mora klockan 16 på söndag.