Marwin Wallonius blev fyrfaldig guldmedaljör i SM i minne. Foto: Läsarbild Idriz Zogaj

Minnesmästaren från Gubbängen vann SM – igen

Gubbängsbon Marwin Wallonius klarade 256 ord i rätt ordning på 15 minuter och 1370 siffror på 30 minuter. Nu är han guldmedaljör i SM i minne för fjärde året i rad.

  • Publicerad 16:03, 8 okt 2018

Den 23-årige Gubbängsbon Marwin Wallonius blev i helgen fyrfaldig svensk mästare i minne. Minneskarriären drog igång på SM i Göteborg för sex år sedan och idag pluggar Marwin Wallonius till läkare i Uppsala. Guldmedaljen tog han genom att bland annat minnas 98 historiska datum på fem minuter, 256 ord i rätt ordning på 15 minuter och hela 1370 siffror i rätt ordning på 30 minuter.

Hur känns det att vara svensk mästare för fjärde året i rad?

– Det kändes väldigt kul såklart men det var absolut roligast första gången jag vann, det är svårslaget.

Hallå där Marwin Wallonius

Vad minns du från dina kvarter i Gubbängen?

– Jag brukar memorera siffror i flygplansparken. Jag har den som lagringsplats där jag låtsats att jag är i parken och olika bilder därifrån blir olika siffror.

Hur får man bra minne?

– Var uppmärksam. De flesta tror att de har dåligt minne när de till exempel inte kommer ihåg namnet på någon. Men i själva verket är de bara inte tillräckligt uppmärksamma på namnet från början. För att bli bra på att memorera siffror så måste man ha ett system tillexempel göra om siffror till ord.