Minna förverkligade drömmen om eget företag

Minna Wallström är en av Värmdös 6 000 egenföretagare. Men hon är den enda att driva butik i en turkos friggebod längs Grisslingerakan. – Det här är min dröm, säger hon.

  • Publicerad 12:36, 16 maj 2018

38-åriga Minna Wallström från Herrviksnäs jobbade tidigare som projektledare och med film. Men dagarna var långa och tråkiga.

– Jag stod mest på jobbet och väntade på att få komma hem, säger hon.

I hjärtat närdes nämligen en annan dröm, den om att en dag få vara sin egen och driva bokhandel eller presentbod med fransk touch.

– Allt blir så mycket finare och roligare på franska! säger Minna Wallström.

Turkos friggebod på hjul

Sedan i november driver hon Wofoy, en kaffe- och tehandel som också säljer presenter och choklad. Här finns också myshörna och en ateljé där Minna målar – allt på nätta 14,5 kvadratmeter. Den turkosa butiken går knappats att missa. Den är en friggebod på hjul placerad längs Grisslingerakan.

– Här målar jag och skriver böcker när jag inte har kunder, säger hon.

Minna Wallström driver Wofoyo i Grisslinge. Hemleveranserna gör hon med sin röda mopedbil.

Jämfört med i vintras så börjar kunderna komma i ett allt större antal med sommarens intåg. Då blir de flesta nyfikna på vad som finns inne i boden.

– I Nacka töms köpcentret när det är soligt och fint väder. Här är det tvärtom, säger hon.

Nu, äntligen, är jag fri och får göra som jag vill

Minna Wallström

Att få bestämma själv över tiden och idéerna är den största fördelen med att vara sin egen, tycker Minna Wallström. Och fler Värmdöbor håller med. Här finns hela 6 000 egenföretagare.

– Nu, äntligen, är jag fri och får göra som jag vill. Jag älskar verkligen att stå här och få förverkliga den här drömmen. Det känns inte ens som att jag jobbar! säger hon.