Ministern kritiserar banderollen om Metoo

Efter Mitt i:s artikel om banderollen på UPG som hånade Metoo – gymnasieminister Anna Ekström (S) riktar kritik mot budskapet i Aftonbladet.

  • Publicerad 20:50, 31 maj 2018

”Jag hoppas att studenterna inser allvaret i budskapen de har på sina studentflak”, skriver gymnasieminister Anna Ekström (S) till Aftonbladet. 

Det hela började med att en bild på banderollen lades upp i en Facebook-grupp – sedan var diskussionerna i gång. Efter att Mitt i Upplands-Bro skrev om händelsen fortsatte rapporteringen i andra medier.

Anna Ekström (S) går även till försvar för Metoo:

”Metoo-rörelsen bidrog till att sexuella trakasserier synliggjordes på ett sätt som inte skett tidigare. Det bidrog att fler kvinnor vågade tala ut. Att på detta sätt förringa den rörelsen är oerhört tragiskt”, skriver hon till Aftonbladet.

Eleverna menar att det hela bara var ett internskämt och att det kan vara lite grovt språk i klassen, något som banderollen skulle spegla, enligt Aftonbladet.

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10