Ministern hittade drömåket i Väsby

Veteranbilar och entusiaster. En underbar kombo enligt Tomas Eneroth (S). Det var egentligen bara en tidsfråga innan han skulle hitta till bilträffarna i Torsåker.

  • Publicerad 17:38, 9 aug 2018

Varannan onsdagskväll arrangeras ”Classic car meetings” vid Nut house i Torsåker. Vid gårdagens träff dök infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)  upp med ett gäng lokala partikamrater.

– Jag är medlem i automobilhistoriska klubben och har även jobbat inom fordonsindustrin. Bilar är ett stort intresse så det är klart att jag ville komma till en av träffarna. Det var ett skönt engagemang, många MG-ägare. Vi hade en hel del att prata om.

Låter som det kan bli lite nördig stämning?

– En entusiastisk stämning! Jag är själv sprungen ur scouterna och folkrörelser och tycker att det är väldigt kul att träffas på det här sättet. Sedan var Lisas kafé Nut house verkligen ett härligt ställe med mycket engagemang.

Bortglömd bilsamling hittad i Kungsängen

Jo, det talades en del politik på träffen den här kvällen. Men Eneroth hann även njuta av de fina bilarna och fick provsitta en del. Alla fantastiskt fina, och så en som han blev extra förtjust i. En Austin-Healy – 54, grön metallic.

Hur känns det att vurma för bilar efter en sommar som denna? Börjar det skava när du talar miljöpolitik?

– Nej, vi arbetar ju långsiktigt för att hela fordonsparken ska ställas om till el, och den här sommaren visar ännu mer behovet av det. Och vad gäller veteranbilar är ju snittsträckan inte mer än 86 mil per år. Sedan är det ingen tvekan om att jag gillar en bra bil med bra köregenskaper. Jag äger både en Volvo och en Porsche, men åker mycket tåg.

Och apropå tåg blev det en stressig dag för dig i går. Kort efter träffen i Väsby syntes du på Aktuellt där du fick tuffa frågor om SJ:s förseningar?

– Ja, klockan åtta skulle jag sitta i sminket inför sändningen. Men det är ett privilegium att få vara med och tala om planer och visioner för vårt land. Jag var med i Aktuellt för att tala om hur vi kommer till rätta med tågförseningarna. Det gör vi med den största satsningen i modern tid.