Mingel i kvällsolen. Foto: Läsarbild Privat

Mingel och moppehäng efter branden

I förra veckan satte någon eld på centerns valstuga i Brottby. Dagen därpå var den återställd och i lördags gjordes en manifestation för demokratin. – Det som hände var otroligt trist men nu känner vi oss stärkta, säger Björn Furugren Beselin.

  • Publicerad 11:23, 27 aug 2018

Det var natten till i fredags som någon satte eld på centerns valstuga i Brottby. Räddningstjänsten släckte och framsidan blev sotsvedd.

Under fredagen reparerades stugan. Och på lördagen hölls en manifestation för demokratin utanför.

– Vi kan ju inte låta dem som vandaliserar få rätt, säger Björn Furugren Beselin. Så vi ville återställa så gott det gick och visa att vi är många som står upp för demokratin och det fria ordet. Det har ju varit en omfattande förstörelse av valaffischer. Mer än vad jag någonsin varit med om.

Häng med moppegänget

Representanter för alla partier utom L och SD slöt upp, fick alkoholfritt bubbel och minglade. Även Petri Salonen, C, kommunalråd i Haninge kom.

– Vid niotiden kom ett moppegäng och undrade vad vi gjorde där. Vi bjöd på alkoholfritt och frågade vad de gör på kvällarna och vad de önskar sig på fritiden. De sa att de vill att fritidsgården Haket ska vara öppet också på tisdagar. Vi skulle ha slutat klockan nio men bestämde oss för att fortsätta till tio och hänga med dem. Det kändes lite som en nystart. Och nu kan vi det här med att laga valstugor.