Släppt. Den misstänka flickan har släppts men är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för mord. Foto: Stefan Källstigen

Minderårig misstänks för mord – släpps ur häktet

Den flicka som varit häktad misstänkt för mord på en pojke i västerort har släppts, men är fortfarande misstänkt för brott.

  • Publicerad 12:38, 29 jul 2022

Den minderåriga flicka som misstänkts för mord på en anhörig pojke omhäktas inte. Det beslutades under en omhäktningsförhandling vid Solna tingsrätt på fredagsförmiddagen.

Det var den 16 juli som polis kallades till västerort, då en pojke under 15 år skadats allvarligt. En flicka från samma familj anhölls senare misstänkt för mordförsök.

Minderårig anhållen för misstänkt mord i västra Stockholm

Minderårig begärs häktad för mord

Fortsatt misstänkt

Dagen efter avled pojken av sina skador och förra onsdagen häktades flickan, misstänkt på sannolika skäl för mord. Sannolika skäl är den högre misstankegraden. På grund av den misstänktes låga ålder beslutades det att häktningen skulle omprövas efter en vecka.

I onsdags bad åklagaren om mer tid för att väcka eventuellt åtal, och på fredagen beslutades det alltså att flickan släpps i väntan på åtal. Hon är dock fortfarande på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Anledningen till beslutet att häva häktningen ska vara att den misstänkta flickan bedöms kunna övervakas utan att hon sitter häktad, enligt protokollet från omhäktningsförhandlingen.

Flickans advokat Robin Söder är nöjd med dagens beslut.

– Ungdomar ska vara på platser som är gjorda för ungdomar och inte för vuxna, säger han.

Vice chefsåklagare Sara Engelmark som närvarade vid förhandlingen vill inte kommentera dagens beslut.