MISSTÄNKT MORD. En död person hittades i Märsta under natten mot måndagen. Foto: Google Maps / Mostphotos

Minderårig hittad dödad vid Märsta båtklubb

Under natten larmades polisen till en adress väster om Märsta efter att flera personer larmat om höga smällar. Senare hittades en död minderårig person.

  • Publicerad 07:29, 1 mar 2021

Polisen larmades till en skola i Ölsta klockan 01.30 på natten mot måndagen, efter att flera personer hört smällar och kontaktat polisen.

Under arbetet med att lokalisera smällarna hittade polisen inga spår och var på väg att avbryta insatsen.

Vid Märsta Båtklubb i Rävsta hittade polisen senare en död person. En förundersökning om mord har inletts.

– Just nu pågår ett arbete för att ta reda på vem personen är, underrätta anhöriga och vem eller vilka som kan tänkas ligga bakom och varför, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral till Mitt i.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den döde personen vara en tonårspojke med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Stockholm.

Det pågår nu ett prioriterat polisarbete med att identifiera den avlidna personen så att anhöriga kan underrättas.

Vid 13-tiden på måndagen hävde polisen sin avspärrning vid Märsta Båtklubb då polisens tekniker var klara.

Under måndagseftermiddagen bekräftar polisen att det är en minderårig pojke som hittats död, troligen med skottskador. Personen har identifierats och är sedan tidigare känd hos polisen.

Polisen söker nu efter vittnen eller personer som kan ha information kring mordet. Detta är det tredje mordet på ett halvår i Sigtuna kommun. Tidigare har en man skjutits ihjäl i oktober och i januari sköts en man ihjäl på en restaurang.

Rekordstor ökning av cykelstölder

Nyheter Elcykelstölder blir allt vanligare. Cykelstölderna i Sigtuna ökade med 62 procent under pandemiåret 2020 jämfört med året innan. Enligt polisens samordnare är största orsaken att allt fler Sigtunabor cyklar.onsdag 12/5 13:47

NHL-stjärnans burgare till Rosersport

Nyheter Restaurangkedjan Brödernas öppnar inom kort Hamburgerkedjan Brödernas, med den svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad som delägare, öppnar upp i Rosersport.onsdag 12/5 11:00

Den blomstertid nu kommer – utan föräldrar

Nyheter Inga stora skolavslutningar för Sigtunas elever Sång, fest och storsamling på skolavslutningen. Det får vänta när Sigtunas grundskolor tar sommarlov.fredag 7/5 13:12

Var fjärde vuxen har fått en dos

Nyheter Antal fall minskade kraftigt Samtidigt som smittspridningen fortfarande är hög ökar antalet vaccinerade mot covid-19 i allt snabbare takt. 25 procent av den vuxna befolkningen i Sigtuna har nu fått minst en dos.fredag 7/5 9:10