MISSTÄNKT MORD. En död person hittades i Märsta under natten mot måndagen. Foto: Google Maps / Mostphotos

Minderårig hittad dödad vid Märsta båtklubb

Under natten larmades polisen till en adress väster om Märsta efter att flera personer larmat om höga smällar. Senare hittades en död minderårig person.

  • Publicerad 07:29, 1 mar 2021

Polisen larmades till en skola i Ölsta klockan 01.30 på natten mot måndagen, efter att flera personer hört smällar och kontaktat polisen.

Under arbetet med att lokalisera smällarna hittade polisen inga spår och var på väg att avbryta insatsen.

Vid Märsta Båtklubb i Rävsta hittade polisen senare en död person. En förundersökning om mord har inletts.

– Just nu pågår ett arbete för att ta reda på vem personen är, underrätta anhöriga och vem eller vilka som kan tänkas ligga bakom och varför, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral till Mitt i.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den döde personen vara en tonårspojke med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Stockholm.

Det pågår nu ett prioriterat polisarbete med att identifiera den avlidna personen så att anhöriga kan underrättas.

Vid 13-tiden på måndagen hävde polisen sin avspärrning vid Märsta Båtklubb då polisens tekniker var klara.

Under måndagseftermiddagen bekräftar polisen att det är en minderårig pojke som hittats död, troligen med skottskador. Personen har identifierats och är sedan tidigare känd hos polisen.

Polisen söker nu efter vittnen eller personer som kan ha information kring mordet. Detta är det tredje mordet på ett halvår i Sigtuna kommun. Tidigare har en man skjutits ihjäl i oktober och i januari sköts en man ihjäl på en restaurang.

Sigtuna värst drabbat i hela Stockholm

Nyheter Över 4 000 Sigtunabor fått en första dos Idag presenterades coronarapporten för vecka 13 av Folkhälsomyndigheten. Siffrorna visar att smittspridningen fortsätter att öka och att Sigtuna nu är värst drabbat i hela länet.torsdag 8/4 16:48

Störningar i trafiken flera veckor

Nyheter Stort vägarbete under april Trafiken kommer att påverkas av ett stort vägarbete vid korsningen Steninge allé och Kungshörnet.torsdag 8/4 9:13

SSHL blir renodlad gymnasieskola

Nyheter Fasar ut grundskolans verksamhet Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket lyfter ur grundskolan ur sitt program och blir en renodlad gymnasieskola där en större andel av eleverna ska vara internatelever.onsdag 7/4 16:32

100 000 färre flyg över Stockholm senaste året

Nyheter Så påverkas utsläppen av växthusgaser Färska siffror visar att flyget över Stockholm minskat med 110 000 avgångar det senaste året.onsdag 7/4 12:00

Nu öppnar biblioteken i Sigtuna igen

Nyheter Endast öppet för kortare besök Efter en tid med stängda bibliotek öppnar de nu i Sigtuna.onsdag 7/4 10:38