Davut Denniz jobbar i kiosken på Maltesholmsbadet vid Hässelby. Foto: Emilia Hedman

”Mina stamkunder betalar på krita”

Davut Denniz är han som servar törstiga och hungriga Hässelbybor mellan doppen på Maltesholmsbadet. – Ända sen maj har försäljningen gått jättebra, stranden har varit full med folk.

  • Publicerad 07:00, 14 jul 2018

Maltesholmsbadet är mycket välbesökt bad i Hässelby. Kiosken som ligger vid badet öppnade redan i maj för att det var så varmt väder.

Davut Denniz, 45, har arbetat i kiosken i fem år. Han tycker att det varit en väldigt bra sommar hittills.

– Ända sen maj har försäljningen gått jättebra, stranden har varit full med folk. De kommer hit och köper en hamburgare, kaffe eller kanske kebab.

Davut berättar att han har flera stamkunder som kommer till kiosken.

– Vi har några stamkunder här som får betala på krita, jag litar på dom. Till exempel så var det en kvinna som kom hit nyss och hade glömt sin plånbok, då sa jag att hon kunde betala nästa gång istället.

Davut Denniz har jobbat i kiosken i fem år.

 

Själv hinner Davut inte bada någonting under sommaren då det är mycket att göra i kiosken. Men han planerar att åka utomlands i höst istället.

– Man blir lite avundsjuk på de som badar. Jag hinner inte, jag jobbar till klockan åtta på kvällen. Jag får åka på semester sen i september när vi har stängt. Då åker jag till Turkiet och hälsar på mina föräldrar som bor där.