Miljöverkstan ställer ut på Flatenbadet

Miljöverkstan Flaten bjuder in till en öppen konstutställning med fokus på miljön där alla får vara med och delta. Har man inte färg och penslar kan man besöka deras workshops den 8 och 15 september.

  • Publicerad 11:51, 6 sep 2018

Miljöverkstan Flaten har en öppen inlämning av konstverk med fokus på hållbar miljö för alla som bor i Bagarmossen, Skarpnäck och Flaten. Den 8 och 15 september kommer det hållas workshops om man behöver inspiration till konstverket. Och alla som deltar kommer få möjlighet att ställa ut sitt konstverk på utställningen den 23 september på Flatenbadet.

– Utrycksformen är fri, det kan vara ljud, målning, foto eller skulptur. Det spelar ingen roll för vår del. Är det så att man inte har färger eller något annat material så har Miljöverkstan det. Den 21 september kan man lämna in sitt material på Flygargatan 2, där MIljöverkstan har sina lokaler, säger Annelise Jansson, konstnär och ideellt engagerad i projektet.

Inspirationen till vernissagen kommer från Annelise Jansson konstverk som visas på kontoret Nybroviken över floden i Nya zeeland som har blivit en egen juridisk person.

– Vi blev enormt inspirerade när vi hörde om beslutet i Nya Zeelands parlament att ge landets tredje största flod samma rättigheter som en juridisk person. En fråga som drivits av Nya Zeelands ursprungsbefolkningen i decennier, säger Annika Olsson, styrelseordförande för Miljöverkstan Flaten i ett pressmeddelande.

Tavlan som Annelise Jansson målade efter hon hördes talas om floden som blivit en juridisk person.Foto: Kim Sandefeldt.

Även Annelise Jansson tycker att det är viktigt att lyfta miljöfrågorna och tycker att Miljöverkstans projekt är ett utmärkt sätt att göra det.

– Tänk om man skulle göra Vättern till en juridisk person, ja då är det en hel del som skulle få det tufft. Jag tycker verkligen det är fantastiskt att man har gjort den här floden till en egen juridisk person och det är jättekul att Miljöverkstan bjuder in till en konstutställning, säger Annelise Jansson.