På tisdagen meddelade Miljöpartiet att Myrna Persson gruppledare och ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden avsäger sig alla politiska uppdrag.

" I den situation som uppstått kring hanteringen av problematiken vid Kassmyra har det också blivit en diskussion inom den styrande koalitionen i Botkyrka kring förtroendet för Myrna Persson. Miljöpartiets styrelse i Botkyrka har fullt förtroende för Myrna Persson, men hon väljer trots detta att avgå." skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande.

– Jag hänvisar till det som står i pressmeddelandet, säger centerpartiets kommunalråd Dag Ahlse som pekar på rådande förundersökningssekretess.

Myrna Persson var även ifrågasatt av oppositionen. Vid senaste mötet i miljjö- och hälsoskyddsnämnden krävde till exempel både Tullingepartiet och Moderaterna hennes avgång. I en protokollsanteckning pekar de på både hanteringen av Kassmyra men också på frågor som gäller Södra Porten vid Botkyrka kyrka.

"Jag har gjort det som stått i min makt som ordförande för Miljö- och hälsoskyddsnämnden för att skydda vattentäkterna och miljön." säger Myrna Persson i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

"Jag vill inte låta min person stå i vägen för det fortsatta arbetet framåt och önskar min efterträdare lycka till."