Så här såg det ut vid många återvinningsstationer i främst ytterstaden under början av året. Foto: Åsa Sommarström

Miljonvite för vinterns sopkaos

Entreprenören Ragn-Sells får betala för vinterns sopkaos. Drygt en miljon kronor ska betalas i viten till Stockholm vatten, rapporterar DN.

  • Publicerad 10:06, 11 jul 2016

Det var i vintras som sopkaoset bröt ut i Stockholms stad. Under årets första månader gjorde stockholmarna drygt 2 500 reklamationer, enligt siffror från Stockholm vatten.

Problemen berodde dels på att den nya entreprenören inte kunde hantera en viss typ av kärl, dels på att överföringen av kundregister inte fungerade som den skulle.

Nu har Stockholm vatten och Ragn-Sells kommit överens som en slutnota, rapporterar Dagens Nyheter. Regn-Sells kommer att få en räkning på drygt en miljon kronor från Stockholm vatten – 605 000 kronor för kvalitetsavdrag och 418 187 kronor för merkostnader, enligt tidningen.

Avfallstaxan kommer inte att påverkas av sopkaoset, enligt DN. Stockholmarna som drabbades har kompenserats med sammanlagt 245 6000 kronor. De slapp även betala sopavgiften mellan 1 och 15 januari, en kostnad på 653 145 kronor, enligt tidningen.

Avfallshanteringen är nu ute för upphandling igen. Anbudstiden har inte gått ut än och det är än så länge oklart om Ragn-Sells kommer att lämna ett nytt anbud, enligt DN.

LÄS MER: 2 500 reklamationer under sopkaoset