Miljonsvindel när Söderledstunneln byggdes om

Skattebetalarna lurades på mångmiljonbelopp när Söderledstunneln reparerades, enligt en granskning av TV4:s Kalla fakta.

  • Publicerad 09:21, 25 sep 2018

Skattebetalarna blev lurade på mångmiljonbelopp när Söderledstunneln reparerades, enligt en granskning som TV4:s Kalla fakta har gjort. Enligt programmet ska bolaget som utförde arbetet ha överfakturerat för 35 miljoner kronor.

Tjänstemän på Stockholms stads trafikkontor ska dessutom ha ”smörjts” med Spanienresa och bordellbesök, rapporterar SvD som också skriver om bluffen.

Trafikkontoret slår tillbaka

I en skriftlig kommentar på Stockholms stads hemsida redogör trafikkontoret för sin bild. Trafikkontoret påpekar att de samarbetat med polis, åklagare, Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket för att komma åt dem som kontoret anser har utsatt staden för bedrägeri.

Ett rättsligt efterspel har också skett med domar i såväl tingsrätt som hovrätt, skriver trafikkontoret. Hovrättens dom kom 2015.

Trafikkontoret skriver också att de lyckats få tillbaka stora summor som betalats ut felaktigt, något som enligt trafikkontoret inte framgår av Kalla faktas granskning.