Linbanan är nu steget närmare att bli verklighet efter miljonstöd. Foto: Mostphotos

Miljonstöd till linbanan

Arbetet med Sollentunas framtida linbana tas upp igen efter ett välkommet miljonbidrag från Naturvårdsverket.

  • Publicerad 10:43, 14 dec 2016

Först kom beskedet om att tvärbanan kommer att dras vidare till Helenelund där arbetet med utvidgningen av Kista-grenen påbörjas 2017.

Stadsbyggnadsnämnden är mycket tillfreds

Nu nästa besked när det gäller kollektivtrafiken i Sollentuna: Naturvårdsverket ger kommunen 1, 8 miljoner i innovationsstöd för projektet ”Linbana som kollektivtrafik i Sollentuna”.

–  Stadsbyggnadsnämnden är mycket tillfreds med att Sollentuna också i den här frågan vill vara en föregångskommun. Projektet med en linbana visar hur vi hittar nya lösningar att ta sig fram med kollektivtrafik i vår kommun, som till ytan är Sveriges åttonde minsta, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (m) i ett pressmeddelande.

Arbetet på banan igen

Just nu utreder man möjligheterna att på nytt trafikförsörja östra Sollentuna, där bland annat Edsberg och det nya bostadsområdet Väsjön ligger.

Sollentuna kommun var en av 16 sökande som beviljats stöd från Naturvårdsverket. Urvalet gjordes tillsammans med Boverket och Energimyndigheten. Totalt har 209 ansökt om innovationsstöd.

 

LÄS MER: SL hjälper till med linbanan

LÄS MER: Buss istället för linbana i C-budget 

LÄS MER: Lockar med linbana men projektet är inte klubbat

LÄS MER: Linbanan ger namn åt torg

LÄS MER: Snart kan du ta linbanan från Bolinder strand till Svartviken

 

 

 

 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50

Polisen hittade knark i nedgrävda godispåsar

Nyheter Tips och snö på marken underlättade polisarbetet Tack vare tips från en vaken medborgare kunde polisen i Sollentuna hitta en knarkgömma tidigare i denna vecka. Sökandet underlättades av en fördelaktig väderlek med snö som gick att spåra i,...fredag 15/1 11:15

E-handel med egen upphämtning ökar i Häggvik

Nyheter "Tajmingen väldigt rätt just nu" Hemleverans av mat har funnits länge, men nu blir det allt vanligare att kunder beställer varor online och hämtar sina matkassar utanför butiken. Både City Gross och Willys, som öppnade i det nya...fredag 15/1 5:40